Barcelona se za superligu omlouvat nebude, řekl Laporta a věří, že Messi zůstane

Barcelona se nebude omlouvat za svou účast v superlize. Uvedl to na dnešní tiskové konferenci staronový předseda Joan Laporta a dodal, že katalánský velkoklub se v případě sankcí od UEFA odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS). Zároveň vyjádřil naději, že se brzy dohodne i na setrvání hvězdného Lionela Messiho v týmu.

Messi podpořil anglické kluby bojkotující sociální sítě na protest proti rasismu

Argentinec Lionel Messi vyzval na svých účtech na sociálních sítích k boji proti šikaně a urážkám v on-line prostoru. Kanonýr Barcelony, jehož profily sleduje 200 milionů fanoušků, tak podpořil anglické kluby, federace FIFA a UEFA i zástupce řady dalších sportovních organizací, kteří se zapojily do čtyřdenního bojkotu sociálních sítí na protest proti on-line diskriminaci a rasismu.

Šéf Barcelony je přesvědčený, že výhra v poháru pomůže klubu udržet Messiho

Argentinské hvězdě Lionelu Messimu sice už za dva měsíce skončí smlouva, předseda Barcelony Joan Laporta je však přesvědčený, že v klubu zůstane. Messi v Barceloně strávil celou kariéru a získal s ní 35 trofejí včetně deseti titulů a čtyř triumfů v Lize mistrů. Kvůli neshodám s tehdejším šéfem klubu Josepem Mariou Bartomeem se však loni pokusil odejít a smlouvu zatím neprodloužil.

Rekordmanovi Messimu složili poctu současní i bývalí spoluhráči

Lionelu Messimu po vyrovnání rekordu v počtu startů za Barcelonu složili poctu současní i bývalí spoluhráči z katalánského týmu včetně Xaviho Hernándeze, jehož maximum 767 soutěžních zápasů argentinský kapitán v pondělí dotáhl. Při ligovém vítězství 4:1 nad Huescou se navíc Messi blýskl dvěma góly a asistencí.

Koeman po vyřazení v Lize mistrů: Messi vidí, že Barcelona roste

Trenér Ronald Koeman pochválil Barcelonu za výkon ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů na stadionu Paris St. Germain, přestože remíza 1:1 v součtu s domácí porážkou 1:4 znamenala pro Katalánce konec v elitní soutěži. Podle nizozemského kouče hvězdný barcelonský kapitán Lionel Messi, jemuž na konci června vyprší smlouva, vidí, že tým roste a má před sebou velkou budoucnost.

Tisk: Messimu v Barceloně končí kontrakt na 14,4 miliardy korun

Hvězdný útočník Lionel Messi si díky svému končícímu čtyřletému kontraktu v Barceloně může vydělat až 555 milionů eur (14,4 miliardy korun). Napsal to dnes španělský list El Mundo, za což mu katalánský velkoklub hrozí žalobou.

Messi byl proti Athleticu poprvé v dresu Barcelony vyloučen

Hvězdný útočník Lionel Messi obdržel v nedělním finále španělského Superpoháru proti Athleticu první červenou kartu v dresu Barcelony a celkově třetí v kariéře. Trenér katalánského celku Ronald Koeman, jehož svěřenci prohráli 2:3 po prodloužení, nechtěl po utkání rozhodnutí rozhodčího komentovat.

Messi se zatím nerozhodl, jestli v Barceloně zůstane, nebo zda odejde

Lionel Messi zatím není rozhodnutý na sto procent, zda v létě opustí Barcelonu, nebo v jejím dresu bude hrát i nadále. Několikrát to zopakoval v dlouhém rozhovoru pro španělský televizní kanál La Sexta. Messimu smlouva s Barcelonou končí letos v létě a od 1. ledna tedy může svobodně vyjednávat s ostatními kluby.

Messimu na překonání Pelého rekordu stačil první pokus

V sobotu Lionel Messi vyrovnal Pelého rekord v počtu gólů za jediný klub a v úterý jej hned na první pokus překonal. V dalším zápase španělské ligy proti Valladolidu argentinský kanonýr zpečetil výhru 3:0. Od chvíle, kdy v 17 letech debutoval v barcelonském dresu, dal Messi za katalánský klub už 644 branek.

Legendární Pelé pogratuloval Messimu k vyrovnání jeho rekordu

Legendární Pelé poblahopřál Lionelu Messimu ke vstřelení 643. soutěžního gólu za Barcelonu. Argentinský útočník jím vyrovnal Pelého rekord v počtu branek za jeden klub. Osmdesátiletý Brazilec si myslí, že podobné dlouholeté spojení hráče s jedním klubem bude čím dál vzácnější.

Nejlepším fotbalistou FIFA bude Ronaldo, Messi, nebo Lewandowski

O cenu Best pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA se ucházejí Cristiano Ronaldo z Juventusu, loňský držitel ocenění Lionel Messi z Barcelony a Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov. Složení finálové trojice zveřejnila Mezinárodní fotbalové federace FIFA, vítěz bude oznámen 17. prosince.

Koeman se zlobí na šéfa Barcelony kvůli slovům o prodeji Messiho

Trenér Barcelony Ronald Koeman se ohradil proti slovům dočasného prezidenta klubu Carlese Tusquetse, že Katalánci měli kvůli finanční úspoře v létě prodat kapitána Lionela Messiho do jiného klubu. Podle nizozemského kouče takové výroky atmosféře uvnitř týmu v ničem nepomáhají.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Griezmann popřel neshody s barcelonským spoluhráčem Messim

Útočník Antoine Griezmann popřel neshody se spoluhráčem z Barcelony Lionelem Messim. Zároveň se ohradil proti výrokům svého strýce a bývalého agenta, kteří se v nedávných rozhovorech nelichotivě vyjádřili o kapitánovi katalánského týmu.

Unavuje mě, že za všechno v Barceloně můžu já, prohlásil Messi

Frustrovaného kapitána Barcelony Lionela Messiho unavuje, že je mu kladna vina za všechny problémy v katalánském klubu. Hvězdný argentinský fotbalista tím reagoval na kritiku bývalého agenta jeho spoluhráče Antoinea Griezmanna, jemuž prý Messi komplikuje život v "Barce".

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele