Respektuji ho, řekl Mbappé, proč věnoval proti Lipsku klíčovou penaltu Messimu

Jako vyjádření svého respektu označil útočník Paris St. Germain Kylian Mbappé situaci, kdy v úterním utkání Ligy mistrů dal přednost při zahrávání důležitého pokutového kopu svému spoluhráči Lionelu Messimu. Ač francouzský reprezentant patří v týmu k tradičním exekutorům, nechal za stavu 2:2 míč svému hvězdnému spoluhráči, a ten následně rozhodl trefou ve stylu Antonína Panenky o konečném vítězství.

Deschamps označil obrat s Belgií za jednu z nejlepších výher na lavičce Francie

Za jedno z nejlepších vítězství na lavičce francouzské reprezentace označil trenér Didier Deschamps čtvrteční triumf 3:2 nad Belgií v dramatickém semifinále Ligy národů. Kouč úřadujících mistrů světa, kteří zápas v Turíně otočili třemi góly ve druhém poločase, chválil také útočníka Kyliana Mbappého.

Mbappé připustil, že chtěl v létě z PSG odejít

Hvězdný útočník Kylian Mbappé poprvé veřejně připustil, že si v létě přál odejít z Paris St. Germain. Na konci července to také sdělil vedení pařížského velkoklubu. O dvaadvacetiletého mistra světa se v přestupním období zajímal Real Madrid, ale neuspěl u PSG s nabídkou na přestup.

Nejlépe placeným hráčem světa je podle Forbesu Ronaldo, vystřídal Messiho

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo vystřídal podle ekonomického magazínu Forbes Lionela Messiho v pozici nejlépe placeného hráče současnosti. Pětinásobný držitel Zlatého míče, který se po 12 letech vrátil do Manchesteru United, si údajně vydělá před zdaněním 125 milionů dolarů ročně (2,7 miliardy korun). Druhý Messi, jenž se pro změnu stal novou posilou Paris St. Germain, si přijde na částku o 15 milionů menší.

Nejsme spokojeni, "MNM" potřebují čas, řekl Pochettino po remíze v Bruggách

Hráči Paris Saint-Germain, kteří byli pasováni do role největšího favorita na celkový triumf v Lize mistrů, vstoupili do elitní soutěže rozpačitou remízou 1:1 v Bruggách. Podle trenéra Mauricia Pochettina hvězdami nabitý tým v čele s elitními útočníky Lionelem Messim, Neymarem a Kylianem Mpappém potřebuje čas, aby se lépe sehrál.

Útočník Mbappé zmešká kvůli zranění zápasy Francie v kvalifikaci MS

Francouzští fotbalisté se budou muset v nadcházejících zápasech kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 proti Ukrajině a Finsku obejít bez Kyliana Mbappého. Útočník Paris Saint-Germain si ve středečním přípravném duelu s Bosnou poranil lýtkový sval.

Real přispěchal s další nabídkou za Mbappého. PSG ji má přijmout

Již během zítřka by mohl být doladěn přestup Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain do Realu Madrid. Španělský velkoklub vylepšil svou předešlou nabídku ve výši 160 milionů eur na milionů 170 a případných dalších 10 v bonusech, což už by mělo PSG konečně uspokojit...

Real Madrid nabídl 160 milionů eur za Mbappého, PSG to odmítlo

Paris St. Germain odmítl nabídku Realu Madrid ve výši 160 milionů eur (zhruba 4 miliardy korun) za hvězdného útočníka Kyliana Mbappého. Podle sportovního ředitele Leonarda chce klub francouzského hráče udržet v týmu, a pokud se Mbappé rozhodne odejít, pak by to mělo být za podmínek, které vedení schválí. Aktuální nabídku Realu označil Leonardo za nedostatečnou a kroky španělského celku za neuctivé a neakceptovatelné.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Mbappé nemá jinou možnost než zůstat, řekl šéf PSG po získání Messiho

Podle prezidenta Paris St. Germain Násira Al Chelajfího by přestup hvězdného Lionela Messiho měl přispět k tomu, aby v týmu zůstala i další hvězda Kylian Mbappé. S příchodem argentinského útočníka a jednoho z nejlepších hráčů všech dob potvrdil pařížský klub podle Chelajfího vysoké ambice a věří, že Mbappého přesvědčil, aby brzy podepsal novou smlouvu. Stávající mu končí příští rok.

Zdrcený Mbappé se omluvil za neproměněnou penaltu v rozstřelu se Švýcary

Neproměněná penalta v páté sérii rozstřelu, po níž úřadující mistři světa Francouzi v pondělním osmifinále mistrovství Evropy vypadli se Švýcary, Kyliana Mbappého zdrtila. Za nevyužitý pokutový kop se omluvil. Podle trenéra Didiera Deschampse se na něj ale kvůli tomu nikdo zlobit nemůže.

Mbappé předpověděl, že PSG na Camp Nou vyhraje a pak dal hattrick

Útočník Kylian Mbappé před úvodním osmifinálovým zápasem Ligy mistrů trenérovi Mauriciu Pochettinimu řekl, že hráči Paris Saint Germain úterní zápas v Barceloně vyhrají, a předpověď pomohl naplnit hattrickem. Díky trefám francouzského reprezentanta hosté zvítězili 4:1. Podle Pochettina patří Mbappé mezi nejlepší hráče na světě.

Mbappé ocenil, že fotbalisté kvůli rasismu přešli od slov k činům

Útočník Kylian Mbappé ocenil odvahu hráčů Paris St. Germain a Basaksehiru odejít na protest proti rasismu rozhodčího ze hřiště. Fotbalisté obou celků tak učinili v úterním vzájemném duelu v posledním kole základní skupiny Ligy mistrů.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Nejlépe placeným fotbalistou světa podle Forbesu je Messi

Nejlépe placeným fotbalistou světa je podle ekonomického magazínu Forbes útočník Lionel Messi. Hvězdný Argentinec, jenž po bouřlivém létě zůstal minimálně ještě na příští sezonu v Barceloně, si údajně ročně vydělá 126 milionů dolarů (2,8 miliardy korun). Z této částky činí jeho plat 92 milionů dolarů a zbylých 34 milionů jsou příjmy z reklamy a od sponzorů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele