Další články

Vacka potěšily dva góly po zásahu videa, přínos VAR oceňuje

Dva góly až po posouzení videorozhodčím dostali do vínku hráči Bohemians 1905, kteří jejich zásluhou vyhráli 2:1 na hřišti Slovácka v prvním semifinále skupiny o Evropu a vytvořili si tak příznivější pozici pro odvetu příští sobotu v Praze. Radost z výhry nad těžkým soupeřem i ze spravedlnosti nad uznanými góly měl zkušený záložník "Klokanů" Kamil Vacek.

Bohemians po hostování získali Vacka z Odense na přestup

Bohemians 1905 podepsali tříletou smlouvu se záložníkem Kamilem Vackem. Dvaatřicetiletý fotbalista v jarní části minulé sezony u "Klokanů" hostoval z Odense a nyní do pražského klubu přestoupil.

V Bohemce chci ukázat, co jsem fotbalu dal, řekl Vacek

Nová posila Bohemians Praha 1905 Kamil Vacek se startu jarní fáze sezony nemůže dočkat. Ofenzivní střední záložník přišel ke Klokanům na hostování do konce sezony z dánského Odense, kde na podzim odehrál jen osm minut. Návrat do české soutěže ale nebere jako restart kariéry.

Bohemians získali na hostování bývalého reprezentanta Vacka

Bohemians Praha 1905 posílí bývalý reprezentant Kamil Vacek. Ofenzivní střední záložník přichází na půlroční hostování z dánského Odense jako náhrada za Martina Haška mladšího, který přestoupil do Sparty.

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Vacek přestoupil ze Śląsku Wrocław do dánského Odense

Kamil Vacek mění polskou ligu za dánskou. Devítinásobný reprezentant přestoupil ze Śląsku Wrocław do Odense, kde jednatřicetiletý záložník podepsal smlouvu na dva roky.

Češi v zahraničí: Dočkal krásně loboval, Hloušek zažil vpád fans na hřiště

Jeden z nejlepších zápasů v zámořské MLS má za sebou Bořek Dočkal. Na vítězství Philadelphie nad Realem Salt Lake se podílel hezkým gólem a asistencí. Antonín Barák z Udine přispěl gólovou přihrávkou k záchraně v italské lize. Adam Hloušek slaví s Legií Varšava polský titul. Poslední utkání v Poznani se ale nedohrálo kvůli nevídanému řádění fanoušků.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Morávek se červenal, Vydra zahodil penaltu

Žádné velké české hody to tedy o tomto víkendu od českých fotbalistů v zahraničí nebyly. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu a Antonín Barák z italského Udine si připsali gólové asistence. Jinak se ale Češi zviditelnili i v negativním smyslu. Matěj Vydra ve druhé anglické lize neproměnil penaltu, Jan Morávek zase viděl v bundeslize červenou kartu.

Češi v zahraničí: Vydra dal 18. gól, skórovali i Rabušic a Suchý

Krásná branka Matěje Vydry v pátek nepomohla Derby County k bodům proti Sunderlandu. V maďarské lize se zapsal mezi střelce Michael Rabušic, ve švýcarské zase Marek Suchý. Další parádní zápas má za sebou v německé bundeslize Jiří Pavlenka, který výrazně přispěl k výhře Werderu Brémy nad Frankfurtem.

Češi v zahraničí: Trefili se Lüftner i Kliment. Zazářil Pavlenka

V Dánsku se střelecky prosadili oba čeští zástupci Jan Kliment a Michael Lüftner. Premiéru ve druhé anglické lize má za sebou obránce Tomáš Egert a v zámořské Major League Soccer debutoval také záložník Bořek Dočkal. Mnoho pochval za svůj výkon si vysloužil i brankář bundesligových Brém Jiří Pavlenka.

Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele