Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Newcastle a Brighton v Evropě: 37. kolo Premier League v kostce

Dvacetileté čekání na účast v Lize mistrů je u konce. Fotbalisté Newcastlu si po bezbrankové remíze s Leicesterem definitivně zajistili vstupenku do milionářské soutěže a rozjásali beznadějně vyprodaný St. James‘ Park. V euforii se topí i v Brightonu, jenž po středeční dohrávce s Manchesterem City (1:1) stvrdil šesté místo, které znamená skupinovou fázi Evropské ligy.

Arsenal v laufu a Liverpool zpět na zemi: 27. kolo Premier League v kostce

Před týdnem si fotbalisté Liverpoolu užívali sprchu komplimentů po řízené demolici Manchesteru United. O uplynulém víkendu přijímali kritiku po nemastném neslaném výkonu v Bournemouthu, kde sestupem ohroženým Cherries podlehli 0:1. Venku naopak nezaváhal vedoucí Arsenal, který i díky třem asistencím Leandra Trossarda přejel ambiciózní Fulham 3:0.

Rekordman Kane a čarodějové v brance: 22. kolo Premier League v kostce

Tottenham má od nedělního podvečera nového nejlepšího kanonýra všech dob. Harry Kane vstřelil 267. gól v dresu Spurs a osamostatnil se od legendárního Jimmyho Greavese. Jubilejní trefou navíc rozhodl o vítězství nad Manchesterem City 1:0, čímž paradoxně pomohl i Arsenalu, který senzačně prohrál v Goodison Parku 0:1.

Nketiahův hřebíček v Haa La Landu: 21. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu před Manchesterem City je stále pětibodový. Gunners totiž gólem Eddieho Nketiaha v 90. minutě zlomili odpor srdnatě vzdorujících United, očekávaný nedělní magnet ovládli 3:2 a odpověděli na jednoznačné vítězství Citizens nad Wolves 3:0, které hattrickem zařídil Erling Haaland. Nejlepší střelec soutěže má na kontě už 25 branek...

Conte by rád Kaneovi pomohl k zisku první trofeje s Tottenhamem

Manažer Tottenhamu Antonio Conte ocenil útočníka Harryho Kanea. Kapitán anglické reprezentace navzdory horečce rozhodl o pondělní ligové výhře 1:0 v londýnském derby na hřišti Fulhamu a 266. gólem vyrovnal klubový rekord zesnulého Jimmyho Greavese. Conte by rád Kaneovi pomohl k zisku týmové trofeje, která mu stále uniká.

Zdecimovaná Chelsea a jubilant Kane: 19. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu se po prvním kole v novém roce snížil na pět bodů. Gunners totiž neprolomili defenzivní tvrz třetího Newcastlu a remizovali 0:0, což potrestali obhájci titulu z Manchesteru City. V dalším ze šlágrů vyloupili Stamford Bridge gólem Riyada Mahreze a prohloubili krizi Chelsea, která má po čtvrteční porážce na marodce už 10 hráčů. Dařilo se i Tottenhamu, jehož v Selhurst Parku dotáhl k vítězství 4:0 ostrostřelec Harry Kane.

Jsem zdeptaný, bude to dlouho bolet, řekl Kane o vyřazení Anglie na MS

Kapitán Harry Kane vzal na sebe zodpovědnost za vyřazení Angličanů v sobotním čtvrtfinále mistrovství světa s Francií. První penaltou v utkání s obhájci zlata vyrovnal na 1:1, druhou však neproměnil a úřadující vicemistři Evropy prohráli 1:2. Útočník Tottenhamu po zápase přiznal, že konec na turnaji v Kataru bude dlouho bolet.

Představení účastníků MS 2022 - Anglie

Možná to plyne z celkové atmosféry kolem nejpodivnějšího mistrovství světa v dějinách, ale zatímco očekávání a všeobecná natěšenost anglické veřejnosti je před každým turnajem přímo monstrózní, letos fanoušci i experti emoce krotí. Je ale možné, že ta pravá mánie přijde teprve v příštím, již skutečně předšampionátovém, týdnu.

Kane se před mistrovstvím světa nezranil, podle Conteho střídal kvůli únavě

Útočník Harry Kane střídal při středeční porážce 0:2 s Nottinghamem ve 3. kole Ligového poháru kvůli únavě. Uvedl to trenér fotbalistů Tottenhamu Antonio Conte, který tak rozptýlil obavy z možného zranění kapitána anglické reprezentace krátce před mistrovstvím světa v Kataru.

Ukázali jsme charakter, řekl Kane, který se přiblížil Rooneymu na tři góly

Kapitán Anglie Harry Kane po šlágru druhého kola Ligy národů v Německu vyzdvihl charakter Albionu, který díky jeho proměněné penaltě z 88. minuty zachránil remízu 1:1. Útočník Tottenhamu si připsal jubilejní 50. reprezentační gól a na historicky nejlepšího anglického střelce Waynea Rooneyho ztrácí už jenom tři branky.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Povstání Leedsu a "bratři v triku" Spurs: 30. kolo Premier League v kostce

Comeback, na který budou fanoušci Leedsu vzpomínat minimálně celou reprezentační pauzu, se v okleštěném 30. kole podařil jejich "miláčkům" ve Wolverhamptonu. Po hodině sice prohrávali 0:2 a přišli o zraněného brankáře Illana Mesliera, ale nakonec oslavovali veledůležitou výhru 3:2, která může mít zásadní roli v cestě za záchranou. Opomenout nelze ani další galapředstavení nejproduktivnější dvojice v historii Premier League.

Zesměšnění United a Arsenal mezi elitou: 28. kolo Premier League v kostce

V jednoznačnou záležitost ve prospěch obhájců titulu se změnilo manchesterské derby mezi City a United. Domácí s fenomenálně hrajícím Kevinem De Bruynem totiž městského rivala deklasovali 4:1 a nebýt brankáře Davida de Gey, odjížděli by hosté s ještě mnohem výraznějším přídělem.

Kane dal v anglické lize už 176 gólů, v pořadí předskočil Henryho

Tottenham včera večer smetl Everton 5:0 a důležitou roli znovu sehrál Harry Kane. Anglický kanonýr dal dvě branky a v rámci Premier League jich na svém kontě má už 176, v historickém pořadí soutěže se posunul na šesté místo před Thierryho Henryho...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele