Další články

Jurásek spoluhráčem Kadeřábka? Podle portugalských médií má namířeno do Hoffenheimu

David Jurásek podle portugalských médií míří z Benfiky do Hoffenheimu. Třiadvacetiletý český reprezentační obránce by měl v německém klubu hostovat do konce sezony a součástí dohody má být i opce na letní přestup údajně ve výši minimálně 10 milionů eur (247,5 milionu korun). Informoval o tom sportovní deník A Bola.

Benfica přestává počítat s Juráskem, řešením může být odchod do Francie

Hodně krátké zřejmě bude působení Davida Juráska v Benfice. Český obránce v lisabonském celku zklamal, po několika měsících přestal hrát důležitou roli v plánech vedení a spekuluje se o odchodu.

Jurásek po prohře v Albánii: Chytil hrál ramenem, druhá žlutá byla nesmyslná

Obránce David Jurásek po vysoké porážce Česka 0:3 v Albánii v kvalifikaci mistrovství Evropy nerozuměl vyloučení spoluhráče Mojmíra Chytila za údajnou hru rukou. Krajní bek Benfiky Lisabon v rozhovoru s novináři označil druhou žlutou a červenou kartu pro slávistického útočníka za nesmyslnou.

Jurásek laboruje s kotníkem, vynechá zářijový reprezentační sraz

Česká reprezentace se musí v zářijových zápasech obejít bez obránce Davida Juráska. Třiadvacetiletý hráč si před týdnem při debutu v portugalské lize v dresu Benfiky Lisabon poranil kotník a bude mimo hru tři až čtyři týdny. Trenér Benfiky Roger Schmidt to řekl novinářům před dnešním zápasem 2. kola proti Amadoře.

Potvrzeno a podepsáno, Jurásek přestoupil do Benfiky

Z pražské Slavie s oficiální platností odchází David Jurásek. Český reprezentační obránce přestupuje do Benfiky, v Lisabonu prošel zdravotní prohlídkou a podepsal kontrakt platný do června 2028.

Jurásek míří do Benfiky, stane se druhým nejdražším prodejem Slavie

Slavia se podle informací webu Sport.cz dohodla s Benficou na přestupu českého reprezentanta Davida Juráska. Dvaadvacetiletý krajní obránce podstoupí v Portugalsku zdravotní prohlídku, pražský klub by za něj měl dostat 14 milionů eur (asi 334 milionů korun).

Wolfsburg cílí na dalšího českého reprezentanta, ve Slavii si vyhlédl obránce Juráska

Kabinu Wolfsburgu v nedávné minulosti obývalo několik českých reprezentantů a letos by do ní mohli zamířit hned dva. Známou věcí je zájem německého celku o Václava Černého z Twente, novinkou pak informace o monitorování situace okolo slávisty Davida Juráska.

Jurásek: Nebyl jsem z debutu nervózní, věděl jsem to od středy

David Jurásek necítil před reprezentačním debutem proti Polsku v úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2024 nervozitu. Levý obránce věděl o startu v zahajovací jedenáctce od středy, rodičům ale o něm neřekl, aby zůstal v klidu. Povedeným výkonem a asistencí, jimiž se podílel na výhře 3:1, si vysloužil ocenění pro hráče zápasu.

Jurásek splnil předpověď manažera, z pozvánky byl překvapený

Když předloni v létě David Jurásek po angažmá v druholigovém Prostějově zamířil do Mladé Boleslavi, předpověděl mu manažer, že do dvou let bude v reprezentačním "áčku". Dvaadvacetiletý levý bek pražské Slavie tehdy nevěřil a ani nyní nepočítal s tím, že by se mohl dostat do týmu pro nadcházející první dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Juráskovi na úvodním srazu pomáhá, že spolu s ním povolal trenér Jaroslav Šilhavý dalších pět nováčků.

Jurásek: Vypadnutí ze soupisky mě motivovalo, duel s Kluží je maximálně důležitý

Když obránce David Jurásek před 3. předkolem Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu Atény na poslední chvíli vypadl ze soupisky Slavie, nebyl naštvaný a naopak to vzal jako další motivaci. Dvaadvacetiletý levý bek se pak rychle dostal do základní sestavy a cítí, že jeho pozice v mužstvu je stále silnější...

Na soupisce Slavie proti Rakówu je i Jurásek, Pražané se snaží uschopnit marody

Slávisté jako tradičně již dva dny před venkovním pohárovým utkáním odcestovali ke čtvrtečnímu úvodnímu zápasu play off kvalifikace Evropské konferenční ligy do Čenstochové proti Rakówu. Pražané před závěrečným 4. předkolem pozměnili soupisku a nově na ni umístili obránce Davida Juráska.

Vůbec jsem si nepředstavoval, že dám dva góly, řekl oslavenec Jurásek

David Jurásek dvěma góly pomohl Slavii k výhře 4:1 nad Zlínem ve druhém kole první ligy, čímž stylově oslavil své včerejší 22. narozeniny. Podobný scénář si krajní obránce vůbec nepředstavoval, především doufal, že v utkání nastoupí. Jeho motivací je vrátit se na soupisku pro Evropskou konferenční ligu.

Jurásek a Fila se učili od bývalých slávistů a věří, že budou v Edenu přínosem

David Jurásek a Daniel Fila se po přestupu do pražské Slavie těší na novou výzvu a věří, že se brzy stanou platnými členy týmu. Oba podepsali v mistrovském celku smlouvu do léta 2026 a rádi by s týmem vyhrávali trofeje. V Mladé Boleslavi získávali zkušenosti i od bývalých slávistů Marka Suchého a Milana Škody a nebojí se ani velké konkurence v novém působišti.

Jurásek a Fila přestoupili z Mladé Boleslavi do pražské Slavie

David Jurásek a Daniel Fila přestoupili z Mladé Boleslavi do pražské Slavie. Mistrovský tým podepsal s oběma talentovanými hráči čtyřletý kontrakt, jednadvacetiletý Jurásek by měl v týmu působit do konce května 2026, o dva roky mladší Fila ještě o měsíc déle. Opačným směrem míří obránce Kryštof Obadal. Oba kluby potvrdily výměnu na svých webech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele