Další články

Kádr Plzně opustí Vlkanova, Durosinmi zatím zůstává

Kabinu Plzně na jarní část sezony opustí Adam Vlkanova. Devětadvacetiletý ofenzivní univerzál odejde na hostování do zahraničí, uvedl klubový web s tím, že jednání finišují. Podle médií by měl zamířit do polského Chorzówa. Naopak v kádru třetího týmu ligové tabulky zatím zůstává útočník Rafiu Durosinmi, o něhož se zajímal Frankfurt.

Vlkanova po výhře nad Gzirou: Gól mi pomůže. Jsem rád, že vyhráváme

Adam Vlkanova z Plzně po nepovedeném začátku sezony vypadl ze základní sestavy, ale v odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti maltské Gziry dostal od trenéra Miroslava Koubka šanci a pomohl gólem k vítězství favorita 2:0. Osmadvacetiletý záložník věří, že mu první soutěžní branka v ročníku pomůže a že Viktoria zvládne i závěrečné play off o skupinu s Tobolem Kostanaj.

Na Spartě musíme vyhrát, řekl plzeňský Vlkanova

Plzeňský Adam Vlkanova jako střídající hráč pomohl úřadujícím mistrům dvěma góly k hladkému vítězství 4:0 nad posledním Zlínem ve 28. kole první ligy. Jednou za domácí skóroval netradičně hlavou a vzpomněl si, že stejným způsobem vstřelil i svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži na hřišti Sparty v květnu 2017. Rád by gólovou hlavičku zopakoval ve středečním šlágru na Letné, kde podle něj Viktoria musí zvítězit, aby udržela naději na obhajobu titulu.

Bylo by dobré, kdyby se pořád psalo čtvrté kolo, žertoval plzeňský Vlkanova

Plzeňský záložník Adam Vlkanova v této sezoně zaznamenal tři soutěžní branky a kuriózně všechny ve čtvrtém kole. Dvě dal v nejvyšší soutěži a jednu ve skupině Ligy mistrů. Osmadvacetiletý reprezentant si proto v nadsázce přeje, aby se čtvrté kolo hrálo pořád a on tak byl střelecky produktivnější.

Vlkanova: Na gól proti Bayernu nezapomenu. Chtěli bychom urvat nějaký bod

Adam Vlkanova z Plzně se v utkání čtvrtého kola Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov dočkal premiérové soutěžní branky za Viktorii. Přestože osmadvacetiletému záložníkovi udělal gól radost a nikdy na něj nezapomene, za příliš důležitý ho nepovažoval, protože pouze zmírnil domácí porážku. Západočeši bavorskému favoritovi podlehli 2:4.

Vlkanova po Švýcarsku: Strašná škoda, že jsme to tam nedotlačili

Záložník Adam Vlkanova v úterním závěrečném zápase skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku poprvé nastoupil za českou reprezentaci v základní sestavě a již po osmi minutách se mohl dočkat premiérového gólu, radost mu ale pokazilo břevno. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč po porážce 1:2 litoval řady nevyužitých šancí. Mrzelo ho, že český celek sestoupil z divize B, věří však v návrat mezi elitu.

Džeko ukázal svou kvalitu a to, proč hrál v nejlepších týmech, řekl Vlkanova

Útočník Interu Milán Edin Džeko ukázal podle plzeňského záložníka Adama Vlkanovy v utkání 2. kola fotbalové Ligy mistrů svou kvalitu a to, proč hrál ve špičkových týmech. Šestatřicetiletý Bosňan se na výhře italského celku 2:0 podílel gólem a asistencí. Vlkanova je rád za konfrontaci s věhlasnými kluby, přestože je Viktoria v součtu s úvodní prohrou 1:5 v Barceloně ve skupině C poslední.

Liga mistrů je další splněný sen. Prožívám týden snů, pronesl Vlkanova

Ještě před 10 dny nastoupil za Hradec Králové proti Olomouci, následně však Adam Vlkanova zamířil do Plzně a ve středu si v dresu Viktorie v základní sestavě odbyl na hřišti Barcelony premiéru ve skupině Ligy mistrů. Osmadvacetiletému záložníkovi se tím po červnovém debutu za českou reprezentaci splnil druhý z velkých snů. Vysokou porážku 1:5 bral Vlkanova i jako cennou zkušenost.

Je lepší být hozený do vody, než na něco čekat, byl rád Vlkanova

Přestože záložník Adam Vlkanova po příchodu z Hradce Králové stihl s Plzní jediný trénink, v utkání šestého kola první ligy proti Slovácku nastoupil v základní sestavě a obhájcům titulu hned pomohl asistencí k domácímu vítězství 3:0. Vlkanovu úspěšný debut ve Viktorii hodně potěšil, nervózní prý nebyl.

Chci dokázat, že jsem nepřišel jenom kvůli Lize mistrů, prohlásil Vlkanova

Adam Vlkanova je rád, že se v létě nakonec přece jen dočkal vytouženého posunu v kariéře. Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník chce po přestupu z Hradce Králové do Plzně dokázat, že si nepřišel jen zahrát Ligu mistrů. Český reprezentant věří, že má na to, aby výborné výkony podával i v týmu úřadujících ligových šampionů.

Plzeň dotáhla jednání s Hradcem Králové a představila Vlkanovu

Adam Vlkanova přestupuje z Hradce Králové do Viktorie Plzeň. Zanedlouho 28letý ofenzivní univerzál podepsal s účastníkem Ligy mistrů tříletou smlouvu. Opačným směrem vyjma finanční kompenzace putují na hostování obránce Filip Čihák a útočník Matej Trusa...

Vlkanova připustil, že měl proti Slavii zvýšenou motivaci

V létě se zdálo, že fotbalista Adam Vlkanova zamíří z Hradce Králové do Slavie, kluby se ale nakonec na podmínkách případného přestupu nedohodly. Sedmadvacetiletý kapitán zůstal v týmu "Votroků" a hned v prvním kole nové ligové sezony nastoupil s Východočechy proti celku z Edenu. Reprezentační záložník připustil, že měl proti Slavii speciální motivaci a dokonce vypsal v kabině prémii pro případ bodového zisku. Nečekané výhry 1:0 si cenil o to víc.

Vlkanova bude na premiéru do smrti vzpomínat, mrzela ho neproměněná šance

Záložník Adam Vlkanova si ve čtvrtečním utkání Ligy národů při prohře v Portugalsku připsal první start za českou fotbalovou reprezentaci a na premiéru bude do smrti vzpomínat. Sedmadvacetiletý středopolař Hradce Králové ji mohl vyšperkovat gólem, ale v 86. minutě z nadějné pozice zamířil jen do boční sítě.

Vlkanova nečekal, že se z Hradce dostane do reprezentace

Adam Vlkanova úplně nečekal, že se z Hradce Králové může dostat do reprezentace. Sedmadvacetiletý záložník je nadšený, že premiérová pozvánka přišla zrovna před atraktivními zápasy elitní skupiny A Ligy národů a obzvlášť se těší na souboj s Portugalskem v čele s hvězdným Cristianem Ronaldem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele