Vlkanova po výhře nad Gzirou: Gól mi pomůže. Jsem rád, že vyhráváme

18.08.2023, 08:10
Aktuality

Adam Vlkanova z Plzně po nepovedeném začátku sezony vypadl ze základní sestavy, ale v odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti maltské Gziry dostal od trenéra Miroslava Koubka šanci a pomohl gólem k vítězství favorita 2:0. Osmadvacetiletý záložník věří, že mu první soutěžní branka v ročníku pomůže a že Viktoria zvládne i závěrečné play off o skupinu s Tobolem Kostanaj.

Vlkanova v 70. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty umístěnou střelou zpoza šestnáctky. V soutěžním utkání se trefil poprvé od dubna, kdy dvěma brankami přispěl k ligové výhře 4:0 nad Zlínem. "Jsem rád za každý gól, určitě to pomůže. Ze začátku se tolik nedařilo mně ani celkově týmu. Teď se to otočilo, daří se. Jsem rád, že vyhráváme a zase si počkám na šanci," řekl Vlkanova pro Radiožurnál.

Plzeňští, kteří úvodní domácí duel s Gzirou vyhráli jasně 4:0, se v prvním poločase na maltském Národním stadionu v Ta' Qali spíše hledali. Odpor outsidera zlomil až ve 47. minutě Ibrahim Traoré. "Čekali jsme, že dáme trošku dřív gól, aby to bylo klidnější. Ale asi to odpovídalo tomu, co jsme nějak čekali. Domácí se snažili ještě dát nějaký gól, aby zápas zdramatizovali. Bylo to bojovné, ale potom už takové unavené. Branka je zlomila a pak už se to víceméně dohrávalo," uvedl Vlkanova.

Kouč Koubek udělal v základní sestavě Viktorie hned sedm změn oproti nedělnímu ligovému utkání v Českých Budějovicích. "Bylo to o tom, aby si odpočinuli zase kluci, kteří teď hráli víc zápasů. Je toho hodně, hrajeme každé čtyři dny. Můžeme to protočit, protože je tady spousta kvalitních hráčů," konstatoval bývalý kapitán Hradce Králové.

Západočeši zažili mnohem klidnější venkovní odvetu než v předchozí fázi kvalifikace, v níž po bezbrankové remíze s kosovskou Dritou vydřeli v Prištině postupové vítězství 2:1 až díky penaltě v nastaveném čase. "S Dritou jsme první zápas neproměnili šance, tam jsme dávali tyče a nemohli se prosadit. Kvůli tomu byla odveta taková. Teď se v prvním zápase podařilo šance dát a od toho se to celé odvíjelo," prohlásil Vlkanova.

Pokud Plzeňský tým zvládne dvojzápas s Tobolem Kostanaj, který ve 3. předkole až na penalty udolal severoirský Derry City, zahraje si na podzim skupinovou fázi Konferenční ligy. Viktoria začne play off příští čtvrtek na hřišti soupeře. "Věřím, že poslední krok zvládneme, sílu na to máme," upozornil trojnásobný reprezentant. "Možná nám kazašský soupeř bude svědčit víc, protože budou chtít hrát trošku víc fotbal než Irové," dodal Vlkanova.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele