Další články

Jednou chci do Bundesligy jako táta, sní Gabriel. Za přestup do Dánska je vděčný

V české lize Adam Gabriel o místo na výsluní dlouho bojoval, i když fotbalově dospíval v pražské Spartě a hrál za mládežnické reprezentační výběry, v letenském dresu odehrál pouhých šest minut. Povedla se mu ale loňská sezona v Hradci Králové. Před tou letošní se vrátil do Sparty, která ho obratem poslala na sever Evropy. V dresu Midtjyllandu se synovi bývalého českého reprezentanta zatím nadmíru daří.

Gabriel: Udělal jsem krok kupředu, po měsíci, co jsem tady, jsem si tím už jistý

Aktuální sezonu zahájil ještě jako hráč Hradce Králové, teď už ale kope v Dánsku. Pravý obránce Adam Gabriel totiž na konci srpna přestoupil do FC Midtjylland, klubu, který ho už delší dobu sledoval. Jak si zvyká na dánskou ligu, v čem se liší od té české a jak přesně probíhala jednání o přestupu? O tom všem jsme si povídali v nové epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem byl právě Adam Gabriel.

Obránce Gabriel přestoupil do dánského Midtjyllandu

Adam Gabriel přestoupil do Midtjyllandu. Transfer zkompletovala pražská Sparta, která využila právo na zpětný odkup svého odchovance z Hradce Králové a současně se dohodla s Midtjyllandem na přestupu. Dánský klub představil novou posilu na svém webu. Dvaadvacetiletý pravý obránce podepsal se čtvrtým týmem tamní ligy pětiletou smlouvu.

Gabriel má podle médií namířeno do dánského Midtjyllandu

Adam Gabriel má z Hradce Králové namířeno do Midtjyllandu. Dvaadvacetiletý pravý obránce podle médií přestoupí do dánského klubu přes pražskou Spartu, odkud na východ Čech zamířil. Účastník nedávného mistrovství Evropy jednadvacítek již odletěl na sever Evropy, kde by měl podepsat víceletou smlouvu.

Sparta získala obránce Mejdra z Hradce, opačným směrem zamířil Gabriel

Kádr Sparty posílil krajní obránce Jan Mejdr z Hradce Králové. Sedmadvacetiletý odchovanec pražského klubu podle jeho webu podepsal na Letné víceletou smlouvu. Opačným směrem zamířil na přestup jiný pravý bek Adam Gabriel, kterého Sparta může zpětně odkoupit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele