Gabriela reprezentační pozvánka zaskočila, Haškovu nominaci považuje za odvážnou

19.03., 17:58, aktualizováno 19.03., 20:51
Aktuality
Adam Gabriel (© FC Midtjylland)

Obránce Adam Gabriel je možná nejpřekvapivějším jménem v první nominaci nového trenéra české reprezentace Ivana Haška. Dvaadvacetiletý bek dánského Midtjyllandu připustil, že ho premiérová pozvánka do národního A-mužstva přímo až zaskočila. Haškovu nominaci označil za odvážnou, věří však, že potvrdí, že šanci dostal právem. Na tiskové konferenci řekl, že by byl v nadcházejících dvou březnových přípravných zápasech v Norsku a s Arménií vděčný i za pět minut na hřišti.

"Mě to možná přímo až zaskočilo, abych pravdu řekl. O to příjemnější to pro mě bylo. Zároveň jsem si prošel nějakým obdobím kolem Vánoc, měl jsem tam zranění kolene. Navíc si pořád si myslím, že jsem v Dánsku docela nový," řekl Gabriel.

"Takže myslím, že se tady najde hodně lidí, kteří jsou z nominace překvapení jako já. Ale věřím tomu, že to má nějaké opodstatnění. Kdo mě dlouhodobě sleduje, tak ví, že se nějakým způsobem posouvám," doplnil pravý obránce, který působí v Midtjyllandu od léta.

Hašek s asistenty Gabrielovy výkony bedlivě sledovali. "Jméno Adama Gabriela v nominaci může někoho překvapit, ale trenéři viděli všechny jeho zápasy v této sezoně včetně nedávné výhry v zápase o první místo v dánské lize," řekl technický ředitel FAČR Erich Brabec.

Trenér Hašek národní tým omladil a vedle Gabriela povolal další čtyři úplné nováčky. "Z mého pohledu je to docela odvážná nominace od trenéra, v pozitivním slova smyslu. Mě to zaskočilo, ale líbí se mi to. Jestli se nám povede nějaký úspěch, bude to velká vzpruha, energie a motivace do budoucna," prohlásil Gabriel, který již prošel reprezentační jednadvacítkou.

Věří, že aspoň v jednom z nadcházejících dvou přípravných zápasů nastoupí. "I kdyby se tam člověk měl dostat na pět minut, je to prostě něco, co vám už nikdo nevezme. Já jsem byl šťastný, že jsem tu pozvánku vůbec dostal. Další krok je teď dostat nějakou tu minutu na hřišti," řekl Gabriel.

Na možnou nominaci na letní mistrovství Evropy zatím příliš nemyslí. I proto, že šanci dostal také kvůli tomu, že ve výběru chybí Vladimír Coufal. Stabilní pravý bek české reprezentace byl kvůli návštěvě diskotéky v Olomouci před závěrečným zápasem kvalifikace v listopadu proti Moldavsku ještě pod tehdejším trenérem Jaroslavem Šilhavým spolu s Janem Kuchtou a Jakubem Brabcem vyřazen z mužstva. Hašek jej sice na březnový sraz nepovolal, ale dveře do týmu mu nezavřel.

"Euro motivace je, ale já jsem byl vždy realista. Vše beru po krůčcích. Když se ohlédnu zpět, před chvilkou jsem se plácal v béčku Sparty. Pak jsem se dostal do Hradce, kde jsem se také chvíle sžíval. Teď jsem v Midtjyllandu, dnes sedím tady. Takže nejdřív bych chtěl tu minutu na hřišti a doufám, že to bude tenhle sraz," řekl Gabriel. "Všichni víme, že je tady Vláďa Coufal. Sice víme, co se stalo, ale pořád víme, jaké má kvality. To se nezapře. Je to sport a bude se to skládat podle kvalit," doplnil.

V Midtjyllandu je maximálně spokojený, tým vede dánskou ligu. "Každý úspěch beru všemi deseti, i maličkosti. Když jsem přišel do Midtjyllandu, ač to třeba není úplně věhlasný klub, tak jsem byl trochu vykulený," podotkl. "Když jsem viděl to zázemí a jednoduše řečeno proinvestované peníze do něj a do hráčů, tak si člověk uvědomí, že tady asi někdo nemá hluboko do kapsy a nebojí se dělat sebevědomé kroky. Dánská liga je specifická, jednotlivci jsou tam velmi kvalitní a technicky vyspělí. Jsem v týmu, který má nejvyšší ambice, zatím se nám daří. Takže jednoznačně spokojenost," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
Rudnevs

Come to Schalke

Reagovat
Kaspar

Konecne je specificka i nejaka dalsi liga a ne porad jen ta nase

Reagovat
SpartaOvenka

Docela rozumný fotbalista

Reagovat
milan78

snad na tréninku nezlomí nohu šikovi..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že s jeho mentalitou velkou kariéru neudělá. Nejde jen o tato vyjádření, četl jsem s ním víc rozhovorů.

Reagovat
cr7sux

zrovna tady je kde problém?

Reagovat
Freedo

Sebevědomí a cílevědomost. Z většího rozhovoru kdysi jsem získal dojem, že pro něj fotbal není to nejdůležitější, má hodně koníčků i mimo a i dřív zvažoval, že s tím sekne úplně. Taky má možná až moc dobrou povahu. Ale uvidíme, třeba mu to vyjde.

Reagovat
Sosi

tak nemůže každý říkat, že jeho cílem je přefiknout Tomáše Řepku ve sprše...

Reagovat
Freedo

Mít takové fantazie, tak si to asi radši nechám pro sebe.

Reagovat
Axelrose

To by byl nejdrsnější bek na světě

Reagovat
kilobyte

Někdy je lepší, když to hráč tolik neřeší. Spousta hráčů podle mě hraje pod svoje možnosti, protože jsou z toho podělaný.

Reagovat
ratusek

hlava dělá hodně. Možná je z toho všeho nejdůležitější

Reagovat
Kucka

český Ben White

Reagovat
cr7sux

Okej, z tohoto mi zrovna prostě přijde jen pokorný:-) každopádně jestli byl ještě nedávno beznadějně v B sparty, tak se není co divit

Reagovat
Marisic

jooo, on absolutně miluje zahradkaření a přírodu no

zas třeba ho to víc uklidní, že si nevaří furt hlavu na fotbale

Reagovat
JeséRodriguez

Už teď má kariéru, kterou mu může 90% zdejších cutalistu jenom závidět

Reagovat
Freedo

Fakt? Dánská liga není lepší než naše a ani tam nemá jistej základ. Kdyby se prosadil ve Spartě, tak by na tom byl líp.

Reagovat
JeséRodriguez

Ale už tam neco odkopal, vedou ligu. Většina hráčů si chce zahrát v zahraničí, a dánská liga rozhodně není špatná. Daleko lepší, než treba Polsko, kde končí dost hráčů z našich předních týmů.

Reagovat
Pablos

tak píše 90% ...když si vezmeme že je asi 2390 profesionálních fotbalistů u nás celkem... tak hele asi se tam v klidu vleze do těch 10% celé áčko Sparty, Slávie i Plzně dohromady

Reagovat
kilobyte

Finančně na tom bude určitě dobře. Zkusil si zahraničí, což je sen každého hráče v české lize.

Reagovat
Witcher

Ten by měl mít doživotní BAN do repre.

Reagovat
zurix_new

?

Reagovat
Pablos

toho Labanta tehdá zrakvil no... ale já už bych mu to odpustil

Reagovat
Greny

Je to držák poslední z eura 2000 co ještě hraje a ten pas Henrymu co dal na to nejde zapomenout

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ACSeRw!n

sympatak

Reagovat
Moshe Dajan

Gabriel > Vízner

Reagovat
Infeld Prácheňský

OT: On se fakt řeší Kováč ve spojitosti s náma snad na tom nebude nic pravdy.

Reagovat
ratusek

Pro vás nejlepší, když bude po Koubkovi pokračovat Trousil

Reagovat
Salfovic

To je píčovina. Nevěřím tomu, že by o něm Šádek jen na vteřinu uvažoval.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Kováč má jednat s jinými zájemci

V prosinci Radoslav Kováč oznámil svou rezignaci, tu ovšem jeho současný zaměstnavatel z Pardubic nepřijal. Nyní to však vypadá, že sezonu s aktuálně třináctým týmem FORTUNA:LIGY dokončí, ale poté zamíří jinam. Dle informací serveru inFotbal.cz se hovoří o třech klubech, s jejichž zástupci se Kováč v posledních dnech setkal. "Došlo ke kontaktům a neformálním schůzkám, na kterých se řešila Kováčova budoucnost," uvedl zdroj inFotbalu. Podle něj se Kováč mimo jiné opět potkal s vedením ostravského Baníku, ve hře je prý i angažmá v Plzni a Liberci.

eFotbal/Tomáš Dvořák

Zdroj eFotbal, ale už se o tom někoklikrát mluvilo a mě to děsí čim dál víc. Šádek si myslim o něm neuvažuje, ale v zásadě není jedinej, kdo ted rozhoduje a kdyby tam byly tlaky na omlazení nejenom kádru..nevim no. Taky bych byl nejradši, kdyby to přebral Trousil.

Reagovat
veikko

Angelo, ty ku*vo!

Svině mokrá,

držko přiskřípláá...

Reagovat
kilobyte

Tohle je celé to video?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele