Gabriel: Udělal jsem krok kupředu, po měsíci, co jsem tady, jsem si tím už jistý

04.10.2023, 08:57
Rozhovory

Aktuální sezonu zahájil ještě jako hráč Hradce Králové, teď už ale kope v Dánsku. Pravý obránce Adam Gabriel totiž na konci srpna přestoupil do FC Midtjylland, klubu, který ho už delší dobu sledoval. Jak si zvyká na dánskou ligu, v čem se liší od té české a jak přesně probíhala jednání o přestupu? O tom všem jsme si povídali v nové epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem byl právě Adam Gabriel.

"Záleží, jak se na to díváte. Přišlo mi to rychlé, co se týče samotného přesunu. Ale když se na to člověk koukne celkově, tak to oťukávání trvalo asi tři týdny, mohl jsem se na to připravit," přibližuje detaily svého letního přesunu do Dánska Gabriel. "Ale ten závěr byl rychlý. Informace, že se mám sbalit a někam letět, tu jsem dostal v pondělí na obědě a v úterý ráno v osm už jsem byl na letišti."

Že má o přestup zájem a chce se stát hráčem Midtjyllandu, o tom nepochyboval: "Oni přesně věděli, s kým mluví, měl jsem s nimi dvě sezení a věděli o mě všechno. Víc je zajímalo to, co dělám mimo fotbal. To je velký rozdíl mezi Českem a Dánskem, koukají i na to, aby měl kluk z ciziny šanci se rychle adaptovat. To mi bylo sympatické. Myslím, že jsem udělal krok kupředu a po tom měsíci, co jsem tady, jsem si tím už jistý. Je to o level nebo o dva výš," říká přesvědčivě odchovanec Sparty.

Midtjylland je známý precizní datovou analytikou. Ta se prý projevuje i v každodenní přípravě hráčů: "Třeba takový detail, kdy tu s útočníky řeší i to, v jakém místě trefují balon. Je na to nějaký čip, který přesně ukazuje, jak hráč trefuje míč, v jakém bodě a s jakou rotací. Pak se dá i na takovém detailu pracovat. Já osobně teď hodně pracuji na blokování střel, odehrání míče z první tyče. Okamžitě mě tu začali rozvíjet dál," pochvaluje si.

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

- v čem se Dánové chovají lépe než Češi

- jaké jsou platové podmínky v dánské lize

- jakou pochoutku připravil Adam novým spoluhráčům před důležitým zápasem s Kodaní

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
Pablos

Nastupuje tam vůbec na rozumné minuty ?

Reagovat
JacoBee

Ty musíš být absolutně neschopný, když si neumíš kliknout na jeho jméno a podívat se.

Reagovat
Pablos

stálo mě to méně času, než tvůj výklad o mé neschopnosti

Reagovat
JacoBee

A stále nemáš odpověď, takže si napsal druhý komentář a stále to nevíš? A nebo si tam klikl a tím tedy zahodil čas na komentářích?

Reagovat
Pablos

používám tu jedinou funkci: komentáře... jsem v práci, dělám si svoje, většinou se to v průběhu dozvím a je mi jedno kdy... on se někdo normální najde většinou

Reagovat
ratusek

Hned odehrál 2 plné zápasy, pak dostal 8 a další zápas 9 minut a proti Kodani (poslední zápas) nehrál vůbec. Takže pokud není nějak zraněn nebo něco, neznám podrobnosti, tak to s těmi minutami asi nebude tak růžové a v zimě půjde hostovat

Reagovat
kilobyte

Před Kodaní hrál ještě celý zápas v poháru. Je druhá volba na pravého beka. Akorát je blbý, že první volba je kapitán. Další smůla je, že nepostoupili do pohárů, takže nebudou potřebovat tolik rotovat.

Reagovat
Pablos

zase jestli je druhá volba... tak to si ho nechají a posílat ho hostovat nikam asi nebudou.

Reagovat
Kily

v poháru odehrál dva celé zápasy, v tom prvním proti nějakým amatérům dokonce dával gól

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kily

ee, je ok, seděl na lavičce

Reagovat
lampas

Hned ho posadili koukám.

Reagovat
Witcher

Arsenal nebude ani top 4

Reagovat
shitcool

Chleba s máslem je někdy lepší, než papriková klobása

Reagovat
Infeld Prácheňský

Aberdeen je nazýván hlavním ropným městem Evropy, protože je to sídlo mnoha těžarslých společností.

Reagovat
Beči

Největší doložené rozpětí křídel Albatrose stěhovavého je 3,63 m.

Reagovat
Moshe Dajan

Málokdo ví, že ustálené rčení "lepší než drátem do oka" původně znělo "lepší než DLÁTEM do oka".

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Na to, že potřebuješ na vytření jen 2 kousky papíru, potřebuješ 3.

Reagovat
kilobyte

*Na zjištění

Reagovat
Beči

Teď jsi to doslova podělal

Reagovat
kilobyte

Tak jsem píča, no.

Reagovat
Pablos

Dvakrát na píču měř, jednou píčou jseš.

Reagovat
Tomanatura

Na dvaadvacetileteho kluka strasne otevreny rozhovor, mozna az trosku moc. Zadne PR odpovedi, pekne ti povi, vo si mysli, jak ten fotbal a svet vidi. Hodne stesti v Dansku.

Reagovat
veikko

Fandím mu, protože jde vidět, že je to chytrý člověk, ačkoliv měl třeba občas problém formulovat některé konkrétní myšlenky, což ale může být dáno i nervozitou z rozhovoru. Sám na konci zmiňuje, že se občas s těmi názory raději i krotí, aby se někoho nedotknul. Ne se vším s ním samozřejmě souhlasím, ale chtělo by to víc lidí smýšlejících jako on v českém fotbalovém prostředí.

Reagovat
doocetung

Zjišťovat se mi to nechce ale to s tím že tam fiat500 který u nás stojí 250k tak tam stojí milion je totální pícovina ne ?

Reagovat
Pablos

Napiš souvislost, proč to říkal... resp. píčovina to je, ale nevím souvislost jak to jako bral.

Reagovat
doocetung

Mluvil obecně o tom že tam jsou větší náklady na život(logicky) že nájem 2x tolik atd no a pak že prý kdyby si chtěl koupit např fiat500 který by u nás v bazaru stál 250k tak tam by za něj dal 1mega todle a vlastně celý ten rozhovor ,mi narozdíl od všech tady přijde spíš ,že se tím chytrým a inteligentním snaží být ,než že by fakt byl. Ale jako to nějak nemyslím špatně vyloženě , úplně blbej nebude a bude asi fajn, ale jsem alergický jak si někdo hraje na chytrého a pak řekne nesmyslnou pícovinu na úrovni děcka ze školky

Reagovat
doocetung

Btw taky dobrá část o tom když tam počítal že kvůli 40% daním zbyde z milionu jenom 600k a že si to hodně lidí neuvědomuje spíš to znělo jak kdyby si to neuvědomoval on než mu to někdo spočítal

Reagovat
cr7sux

Reagovat
H. Ch. Andersen

Myslím, že tomu ještě tolik nerozumí, jak to tam funguje. Nejnižší sazba je 38% + 8% příspěvek na unemployment (platí všichni pracující). Navíc je tam progresivní daň (nejvyšší kumulativní daň = 72%) a hádám, že on nebude v té nejnižší skupině, tj. 38%. Tu jsem platil já, tj. 38%+8% jako student .

Reagovat
dave30

To mi chceš říci, že tam někdo odvádí státu 72% ze svého příjmu? Takový člověk má snad již dávno sídlo své firmy mimo Dánsko...

Reagovat
H. Ch. Andersen

A proč ne? Dáni přemýšlí úplně jinak, nejsou to individuality. Já platil 46% a byl jsem s tím naprosto v pohodě, protože člověk ty peníze okolo sebe viděl dnes a denně.

Reagovat
dave30

46 a 72 je pořád podstatný rozdíl...

Reagovat
kilobyte

Už jsem je tam chtěl začít vozit. Tak nic.

Reagovat
doocetung

Reagovat
veikko

Tak ty částky mimo jsou, ale poměrově to celkem sedí, co jsem koukal. U nás v bazaru to seženeš třeba za 65k, u nich v přepočtu asi 5x dráž. On říkal, že auto nemá, takže si akorát vybral blbý příklad, protože se v těch cenách evidentně neorientuje. Chtěl jen poukázat na ten poměr, si myslím.

Reagovat
doocetung

A to ses díval na jedno co má 300k nalitano a druhé co vyjelo z výrobní linky ne ? jako sory, já se teda v autech absolutně nevyznám , ale cenově 5x dražší auta mi v rámci EU zní jako totální bullshit. Ale jak říkám , hledat se mi to nechce tak budu spíš věřit svojemu selskému rozumu

Reagovat
Pablos

Já se v autech právě vyznám... proto mě právě zajímala ta souvislost. A takhle to tedy stopro vypadá, že nemá tak úplně šajn a dal příklad co je příkladem úplná píčovina

Reagovat
Pablos

jinak já tedy dohledal i pro úplnost... a ceny jsou stejné plus mínus co tady (pokud nebudeme brát třeba 1000 éček jako velkou odchylku)

Reagovat
doocetung

Díky ono obecně v rámci EU budou s různýma odchylkama stát auta +- stejně ne ? Určitě né 3x 4x tolik. Se divím že jestli si myslí že to je tak jak říkal tak už se na fotbal nevysral a nezačal radši preprodavat auta

Reagovat
Pablos

Ještě tam pořád můžou být různé nějaké eko daně na auta třeba... přeci jen Dánové na to můžou být ujetý (ale to je jen úvaha), plus vysoké daně celkově... pořížení auta tam může vyjít třeba o dost víc než tady v celkovém součtu, ale i tak to nemůže hodit až takovej nesmysl... nadhodnotil to jak sviň.

Reagovat
kilobyte

Možná patřil do party k makrelám.

https://youtu.be/I6jcs0dYYkQ?si=gQpftjs1O-V6Kl-W&t=842

Reagovat
Pablos

Reagovat
doocetung

Ti si aspoň na nic nehrajou a udělají si i z toho srandu tady mistr Gabriel si hraje na raketového inženýra a pak vyblije takovou blbost a to se ani nebavim o tom jak moralizuje chování v českém fotbale přitom byl snad největší simulant ligy spolu s Douďerou

Reagovat
doocetung

Jojo , ono kdyby řekl že to vyjde 2x tolik tak se v tom ani nešťourám i když i to by byl přepal, ale ten poměr 250k-1mega mě prostě praštil do uší

Reagovat
Pablos

A hlavně Fiat 500 je už ve více generacích. Já taky můžu říct, že se dá koupit Oktávka za 30k a Oktávka za 700k

Reagovat
Uwe háže buly

Kamarád před 4 roky prodával jednickovou Octavii, kterou na kšeft přivezl právě z Dánska. Tam ji koupil za 300 euro a tady prodal za 48000 korun.

Podobný rozdíly můžou být, když někdo prodává auta, který splňují nízkou emisní normu a nemají tak povoleny vjezd do některých měst v Německu. Pak jsou tam u ojetin taky dost rozdílné ceny v porovnání s ČR.

Reagovat
veikko

Asi máš pravdu, já jsem jen zběžně kouknul na ceny Fiata 500 v ČR a v Dánsku v bazarech, blíž jsem to nezkoumal.

Reagovat
wjillm

Dánsko má speciální daň na nákup vozu.

Reagovat
H. Ch. Andersen

V Dánsku jsem žil cca 5 let zpět a při nákupu auta se tam ještě platila daň 180% z PC vozidla. Takže ten Fiat500, co by u nás stál 250k klidně může stát okolo 700k.

Reagovat
San Iker

Komentáře mě nalákaly si podcast výjimečně poslechnout a musím říct, klobouk dolů, jak to ten kluk má v hlavě srovnané, pokorný, ale ne připosraný, žádné schovávačky za fráze, ale zároveň žádná přehnaná snaha o kontroverzi či být zajímavý... Držím moc palce

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
Kucka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
dave30

Takový polibek smrti napsat o někom, že to má v hlavě srovnané. S takovými to většinou nedopadlo dobře...

Reagovat
Bakary3

a takový zkušený uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Perfektní rozhovor, klobouk dolu před klukem. A co říká o tom Dánsku, to je na 100% pravda. Já jsem tam strávil pracovně pár let a přesně vím, o čem mluví. Tam je to úplně jiný svět, lidi se tam fakt k sobě chovají hezky apod. Tady nás komunista ve špatném slova smyslu poznamenal na hodně dlouho....

Reagovat
Y.N.W.A

Prej tam má přestoupit i mladej Labant...

Reagovat
smazaný uživatel

au

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele