základní část, 3. kolo
29.07.2022 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 4:1

Hráči MŠK Žilina zaknihovali v predohrávke tretieho kola nového ročníka Fortunaligy prvé víťazstvo v sezóne, keď nováčika z Banskej Bystrice zdolali suverénnym spôsobom 4:1 (2:0). Stredoslovenské derby sa tak hralo v réžii domácich.

Domáci futbalisti rozhodli o svojom triumfe v piatkovej predohrávke tretieho kola už v úvodnej polhodine zápasu. Po centri Adriána Kaprálika otvoril v 16. minúte hlavou skóre Samuel Gidi - 1:0.

Na 2:0 zvýšil kapitán domácich Patrik Myslovič, ktorý po rýchlom protiútoku obstrelil Matúša Hrušku. Do šatní tak mužstvá schádzali za dvojgólového vedenia "Šošonov", ktorí mali veľmi dobre nakročené k prvému víťazstvu v sezóne. V 69. minúte zvýšil náskok Žiliny exportnou strelou spoza šestnástky Kaprálik a bolo 3:0.

Štvrtý úder uštedril "vojakom" Dávid Ďuriš. Hostia už len korigovali stav vďaka striedajúcemu Davidovi Depetrisovi. Žilinčania sa vďaka prvému víťazstvu v sezóne, ktoré dosiahli s Banskou Bystricou v pomere 4:1, dokonca dostali na čelo neúplnej tabuľky. Na svojom konte majú momentálne päť bodov. Nováčik z Banskej Bystrice je s tromi bodmi na ôsmej priečke.

"Vedeli sme, že Bystrica je náročný a skúsený súper. Dobre sme sa na neho pripravili a dokázali sme streliť góly. Môj tím čakal dlho na víťazstvo a ani za stavu 2:0 sme ešte tri body nemali v suchu. Musím pochváliť mužstvo za bojovnosť," uviedol po skončení duelu tréner domáceho tímu Jaroslav Hynek.

"Pre nás je to veľmi krutý výsledok, podali sme sympatický výkon. Čaká nás veľa roboty, ale máme na čom stavať. Žilina bola v šestnástke agresívnejšia, mala tam viac hráčov," zhodnotil priebeh merania síl lodivod hosťujúceho celku Michal Ščasný.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na jedničku oproti minulému zápasu 3 stovečky do plusu, naopak na dvoječku ubral opisovač 3,3. Snad se nebojí, že by mohl být opět nějaký výmrd???

Reagovat
smazaný uživatel

Musí to na nás ta bukwice zkoušet jak se jenom dá. I na ně dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele