základní část, 2. kolo
30.07.2021 20:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

V Trnave divoký druhý polčas medzi Sereďou a "Ružou"

ŠKF iClinic Sereď podľahol v druhom kole nového ročníka Fortunaligy na domácej tráve celku MFK Ružomberok 2:3, keď všetkých päť gólov zápasu padlo až v druhom polčase.

Ružomberok porušil v minulej sezóne dobré pravidlo a do nadstavbovej skupiny o titul sa nedostal. V skupine o záchranu v najvyššej súťaži si však počínal presvedčivo a mohol sa tešiť na ďalšiu sezónu vo Fortunalige. Liptáci pred týždňom v prvom kole novej sezóny na domácej tráve nedokázali zdolať FK Senica a so Záhorákmi iba remizovali bez gólov 0:0. Sereď zas prehrala pod Dubňom s domácou Žilinou rozdielom triedy 0:3. Piatková predohrávka druhého kola Fortunaligy medzi týmito súpermi sa hrala na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Už vo štvrtej minúte duelu mohol otvoriť hlavou skóre Gatarič, no Krajčírik končekmi prstov vytesnil loptu na roh. Na opačnej strane zasahoval v desiatej minúte po strele Brenkusa Iliev. Prvé dejstvo zápasu bolo rušné a prinieslo viacero pološancí na obidvoch stranách. Rozvlnenie siete však stále chýbalo. Neujala sa ani strela Hašu, ktorá v 40. minúte skončila na konštrukcii ružomberskej bránky. Skóre zápasu sa prvýkrát menilo v 50. minúte. Vtedy išli do vedenia hostia. Regáliho pokus si do vlastnej siete zrazil Michalík - 0:1.

Bleskový vstup "Ruže" do druhého polčasu zvýraznil Brenkus druhým gólom, ktorý zaznamenal z pokutového kopu. Penaltu zavinil Michalík faulom na Gereca. Už na rozdiel triedy upravil striedajúci Dopater - 0:3. Seredi však pušný prach nezvlhol úplne. Do konca duelu dokázala ešte dvakrát skórovať a znížiť tak na rozdiel jediného gólu. Avšak to už bolo z jej strany všetko. Sereď podľahla Ružomberku na domácej pôde v Trnave 2:3 a zaznamenala druhú prehru v novom ročníku najvyššej súťaže.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

Skôr vyhrá hostí 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele