o 7. místo - finále - odveta
26.05.2023 18:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Liberec podlehl Hradci Králové, přesto vyhrál skupinu o umístění

Liberec prohrál v závěrečném duelu sezony na domácím hřišti s Hradcem Králové 2:3, přesto se však po závěrečném hvizdu mohl radovat z konečné sedmé příčky. Duel připomínal po dlouhou dobu ten z předešlého týdne, jelikož i tentokrát Severočechy táhli hráči ze subsaharské Afriky. O první branku zápasu se postaral Mohamed Doumbia, na kterého navázal povedenou asistencí Ahmad Ghali. Příjemnou rozlučku s ligovým ročníkem ale nakonec Slovanu vzal Matěj Trusa, jenž dvěma góly rozhodl o výhře "Votroků".

Hradec Králové se s mladoboleslavským azylem rozloučil drtivou porážkou 0:4, a sezonu plnou výjezdů tak chtěl zakončit hlavně se ctí. Výborným výkonem se před týdnem blýskl Nigerijec Victor Olatunji, který jen na jaře nasázel osm branek a stal se jednoznačně největším objevem libereckého mužstva v sezoně. Ve prospěch Východočechů nehrála ani vzájemná bilance, jelikož se Slovanem padli čtyřikrát v řadě.

Úvod utkání doprovázela spousta nepřesností, především ve středu hřiště. Také proto se fanoušci během prvních 10 minut nedočkali pořádné šance, která by znamenala gólové nebezpečí. Hradecké naděje na zdramatizování dvojzápasu udržel ještě při životě fantastickým zákrokem Patrik Vízek, jenž vyškrábl nepovedenou hlavičku vlastního spoluhráče v pokutovém území.

Ve 23. minutě byl však brankář hostí bezmocný proti střele z dálky od Doumbii. Středopolař umístil ránu přesně do levého dolního rohu. Východočeši mohli bleskurychle srovnat, jenže projektil Trusy jen těsně minul domácí bránu.

Vyrovnání mohlo přijít krátce po pauze, kdy zakončoval Filip Kubala, jehož střelu avšak v pádu zblokoval Filip Prebsl. Napotřetí se ale Hradečtí dočkali. Centr z levé strany nedokázal žádný z obránců odvrátit a odražený míč se dostal k Trusovi, který chladnokrevně vyslal bombu pod břevno.

Liberec ovšem na další gól dlouho nečekal. Po chybě v rozehrávce se míče zmocnil Olatunji, který založil akci, na jejímž konci stál Ľubomír Tupta. Slovenský útočník neměl problém uklidit míč z bezprostřední blízkosti do odkryté části branky.

Vše mohlo být pro "Votroky" ještě horší, když se ke střele dostal Matyáš Kozák, leč Vízek s velkou dávkou štěstí míč vyrazil mimo bránu. Liberecká aktivita neustávala a v 76. minutě mohl vedení z přímého kopu navýšit Milan Lexa, jenže 18letý mladík pouze orazítkoval břevno.

O chvíli později ho to mohlo pořádně mrzet, poněvadž po centru z hloubi pole se hlavou prosadil Filip Kubala. Fotbalisté v bílých dresech nakonec překvapivě dokázali otočit skóre poté, co se po skvělém odkopu brankáře nemýlil Trusa. Srovnat mohl zkušený Michael Rabušic, jehož hlavičku ale fantasticky vytáhl Vízek.

Slovan tedy v odvetě s Hradcem prohrál, přesto zakončil sezonu na sedmé pozici. Vítězství ve skupině o umístění mu tak zajistilo alespoň symbolický milion korun a lepší nasazení v MOL Cupu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Olatunji se fakt hezky rozehrál. Moc nedoufám, ale třeba ho Liberec koupí

Reagovat
Mass

Kolik by za něj Larnaka mohla chtít, tak půl milionu €? Pokud by zopakoval výkony z nadstavby, tak by ho jistě prodali i za milion. Ale třeba po něm šáhne Slavia, když nevyjde Akor Adams.

Reagovat
smazaný uživatel

někde jsem čet, že opce je půlmega, což Karl asi nikdy už nedá, leda že by ho právě otočili třeba Slavii za trojnásob. Ale zas kdyby o něm byli fakt přesvědčený, jakože svejma výkonama ke konci je k tomu trochu vybízí, tak by to za něj vysypat mohli.

Reagovat
skat

Opce je na naše asi 12milionů. Myslím, že zájem o něj je veliký, ale nejen v Liberci. Prý by ho chějí i v Limasolu (vítěz Kyperské ligy). Podle mě se čeká, že se prodá Tiéhy, o kterého je zájem v Anglii a neuplatněná opce ve Wiganu byla 800k Eur. Hrál tam fakt dobře a myslím, že si myslí, že by třeba tak 1-1,5milionu Eur mohli dostat a pak část použít právě na Olatunjiho.

Reagovat
Chittak_LFC

Podepsali na přestup Tuptu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad to není jen aby ho hned obratem poslali jinam

Reagovat
Martin9719

Tak že by Trusa ještě neřekl poslední slovo?

Reagovat
Martin9719

BTW Vondrášek a Hyčka. Min. u Vondráška další zametení s legendou klubu alá Roman Hubník.

Reagovat
Mönchengladbach

Fotbalisty Liberce nadále povede trenér Luboš Kozel. Dvaapadesátiletý kouč se s vedením prvoligového Slovanu dohodl na prodloužení smlouvy, která by mu vypršela po sezoně. S klubem podepsal nový roční kontrakt s následnou opcí. Severočeši o tom informovali na sociální síti.

Kozelball

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele