základní část, 12. kolo
12.11.2023 12:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Philips Stadion (© AFP)

PSV deklasovalo i Zwolle a v tabulce tak stále vede o sedm bodů

PSV ve středu zvládlo důležitou bitvu v základní skupině Ligy mistrů s francouzským Lens (1:0) a dobré rozpoložení si opět přeneslo i na ligovou scénu - v domácím prostředí totiž nedalo šanci nováčkovi se Zwolle a po jednoznačné výhře 4:0 stále zůstává v lize stoprocentní, se ziskem šestatřiceti bodů drží před druhým Feyenoordem sedmibodový náskok. PEC naopak nenavázalo na minulou výhru s Fortunou (2:0) a je osmé se čtrnácti body.

Svěřenci trenéra Petera Bosze kosí v nizozemské nejvyšší soutěži jednoho protivníka za druhým a jejich naprosto neuvěřitelné skóre 45:5 v každém případě budí respekt. Těsně před reprezentační přestávkou neponechali nic náhodě, a i v tomto nedělním střetnutí měli jasně navrch. Do vedení se dostali již po necelých pěti odehraných minutách z první vážnější akce zápasu, jelikož se prosadil mexický záložník Hirving Lozano.

Ten po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů obdržel finální přihrávku na levou stranu šestnáctky od Guuse Tila a zcela osamocen nekompromisně obstřelil bezmocného brankáře Schendelaara. Neuběhly ani další tři minuty a náskok eindhovenského giganta mohl navýšit Joey Veerman, avšak po samostatném úniku nezakončil úplně ideálně a hostující strážce v tomto případě parádně zasáhl.

Domácí však přeci jen pojistili svůj náskok po necelé půlhodině hry, když se Til po finální kolmici Bakayoka zjevil na pravé straně pokutového území, a i z mírného úhlu přesně zakončil do protějšího spodního růžku. PSV mělo navrch také po změně stran a třetí gól chtělo přidat v 52. minutě, jenže Dest po famózním sólu pouze orazítkoval levou tyč. Vzápětí na opačné straně výjimečně zahrozilo Zwolle, nicméně pokus Reijnderse zneškodnil pozorný gólman Benítez.

O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto v 57. minutě. Již svou desátou trefu v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal tradiční kanonýr Luuk de Jong, dlouholetý kapitán totiž po rohovém kopu Bakayoka razantně hlavičkoval přímo pod břevno - 3:0. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet střídající americký mladíček Malik Tillman pohotovou ranou z osmi metrů do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele