základní část, 22. kolo
16.02.2024 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Heracles po brzkém vyloučení nestačil na suverénní PSV

Eindhovenského giganta již v úterý čeká důležitý souboj v osmifinále Ligy mistrů proti silnému německému Dortmundu, nicméně teď v páteční předehrávce 22. kola ještě potřeboval zvládnout ligový zápas proti nováčkovi Eredivisie z Almela - Heracles mu situaci výrazně ulehčil, protože už po necelé čtvrthodině hry hrál v oslabení a domácí favorit pak rozhodl o svém úspěchu díky zásahům kapitána Luuka de Jonga s obráncem Olivierem Boscaglim.

Svěřenci trenéra Petera Bosze si v letošní sezoně nejvyšší nizozemské soutěže tedy připsali na konto jubilejní dvacátou výhru a se ziskem dvaašedesáti bodů si momentálně vytvořili obrovský třináctibodový náskok před druhým Feyenoordem. Hosté naopak nenavázali na nedávný parádní obrat s posledním Vitesse (3:2) a v tabulce jim náleží čtrnáctá pozice se ziskem dvaadvaceti bodů.

Jeden z nejdůležitějších okamžiků na stadionu Philips se zrodil ve 13. minutě. Dvaadvacetiletý útočník Bryan Limbombe totiž na útočné polovině ve snaze zahrát míčem nevybíravě zasáhl kotník Luuka de Jonga a rozhodčí Oostrom bez váhání vytáhl přímou červenou kartu. O pět minut později otevřela gólový účet právě faulovaná hvězda PSV, která v tomto ligovém ročníku vsítila dokonce svou devatenáctou trefu.

Třiatřicetiletý De Jong si po skvěle zahraném přímém volném kopu Joeyho Veermana z levé strany seběhl do brankového území protivníka a přesnou hlavičkou usměrnil balón přímo k protější konstrukci. Domácí hráli v následujícím průběhu ve velké pohodě a druhou uklidňující branku přidali zhruba deset minut po přestávce, neboť francouzský krajánek Boscagli po fantastickém přistrčení Tillmana přelstil ofsajdovou past a zcela osamocen zamířil do levého dolního růžku.

Heracles mohl vykřesat naději na bodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Engels střelou z mírného úhlu pouze orazítkoval vzdálenější tyč. A když ani ne o šedesát sekund později hlavičkoval jen do břevna agilní De Jong, tak se výsledek tohoto střetnutí nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele