základní část, 26. kolo
17.03.2024 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ricardo Pepi (© AFP)

Twente v Eindhovenu srdnatě vzdorovalo, jenže v samém závěru rozhodl o úspěchu PSV střídající Pepi

Na PSV v boji o ligový titul čekal nedělní šlágr 26. kola s třetím Twente a dlouho to vypadalo, že se z třiadvacáté ligové výhry v tomto ročníku radovat nebude, nicméně v poslední možnou chvíli udeřil americký mladíček Ricardo Pepi a eindhovenský gigant tak udržel desetibodový náskok před dotírajícím Feyenoordem. Osm kol před koncem je tedy poměrně blízko k tomu, aby po dlouhých šesti letech usedl na nizozemský trůn.

Celek z Enschede proti největším favoritům Eredivisie spoléhá na precizní defenzívu, což prokázal i před několika týdny právě v Rotterdamu s Feyenoordem (0:0), jenomže tentokráte až do závěrečného hvizdu čisté konto neudržel - v tabulce je tak stále třetí se ziskem třiapadesáti bodů, avšak před čtvrtým Alkmaarem už drží jen čtyřbodový odstup.

Domácí favorit od samého začátku režíroval hru, míč měl v držení z více jak šedesáti procent, ale v úvodním dějství si mnoho vyložených šancí nevypracoval. K prvnímu většímu ohrožení se dostal po necelých čtyřech odehraných minutách kapitán Luuk de Jong, který se po parádní narážečce Lozana zjevil sám před brankářem Unnerstallem, ovšem v pádu pouze orazítkoval pravou tyč. Zhruba v polovině první půle chtěl otevřít gólový účet také Til, nicméně jeho hlavička skončila o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Svěřenci trenéra Petera Bosze po změně stran přidali a obstřelovali branku soupeře - ihned po změně stran dokonce skóroval Boadu, jenže tato jeho trefa neplatila kvůli předchozímu útočnému faulu. V následujícím průběhu předvedl vynikající zákroky Unnerstall proti dvěma nebezpečným pokusům Luuka de Jonga, v 88. minutě stejný hráč docílil branky z ofsajdového postavení a na tabuli tak stále svítil nerozhodný bezbrankový výsledek.

Když se zdálo, že Twente vybojuje nesmírně cenný bod, tak v šesté minutě nastavení rozhodl stále teprve jednadvacetiletý americký mladíček Pepi, jenž si seběhl do středu pokutového území protivníka na finální nahrávku krajana Tillmana a z první uklidil svůj skákavý pokus do levého dolního růžku Unnerstallovy branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele