základní část, 11. kolo
04.11.2023 16:30 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV opět úřadovalo a oslabený Heracles deklasovalo 6:0

Eindhovenský celek teď naprosto dominuje nizozemské nejvyšší scéně a suverenitu potvrdil i v 11. kole, když v Almelu nedal šanci místnímu Heraclesu a po brzkém vyloučení Justina Hoogmy ho deklasoval až nečekaně vysoko po výsledku 6:0. Díky jedenácté výhře z jedenácti případů si upevnil vedení v Eredivisii a se třiatřiceti body si momentálně vytvořil solidní sedmibodový náskok před druhým Feyenoordem.

Domácí výběr zaostával ve všech ohledech a s dvanácti body klesl na jedenácté místo tabulky. Úvodní dvacetiminutovka přitom probíhala v opatrném duchu a za zmínku stojí jen pokus kanonýra Luuka de Jonga, nicméně ihned nato se zrodil asi nejdůležitější okamžik tohoto sobotního střetnutí. Šestadvacetiletý kapitán Hoogma totiž ve vlastní šestnáctce nevybíravě poslal k zemi Guuse Tila a rozhodčí Kooij po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík, Hoogmovi k tomu udělil přímou červenou kartu.

Nabídnutou možností nepohrdl tradiční exekutor Lukk de Jong, jenž si počkal na pohyb brankáře Brouwera a s velkým přehledem zamířil do levého dolního růžku. Jasný favorit pojistil svůj náskok v předposlední minutě základní hrací doby první půle, neboť Jerdy Schouten obdržel naprosto vynikající kolmici do běhu od Tezeho a zcela osamocen pokořil bezmocného Brouwera přízemním obstřelem.

PSV hrálo po změně stran ve velké pohodě a v útočné aktivitě rozhodně nepolevovalo, třetí trefu přidalo v 64. minutě. V tuto chvíli se totiž prosadil Malik Tillman, který po táhlé ráně Lozana ze střední distance do vzdálenější konstrukce skóroval z následné akce, protože po odvráceném rohovém kopu z pravé strany využil následného pasu Joeyho Veermana a pohotovou tečí z hranice brankového území usměrnil balón k protější tyči.

Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce čtyřgólový - přesnou mušku tentokráte měl brazilský obránce André Ramalho, jenž po zpětném sklepnutí Ricarda Pepiho vůbec na nic nečekal a z první nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se už nic zásadního nestane, avšak svěřenci trenéra Petera Bosze skórovali v závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát.

Pátý gól favorita přidal Til po efektivním zpracování na prsa a závěrečné přízemní střele ze čtrnácti metrů k pravé tyči, v 90. minutě uzavřel gólový účet americký útočník Pepi tvrdou ranou ze středu šestnáctky soupeře kolem naprosto zoufalého Brouwera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele