základní část, 13. kolo
25.11.2023 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Joey Veerman (© AFP)

PSV uspělo i na třináctý pokus, ve šlágru kola si hladce poradilo s ambiciózním Twente

Eindhovenský gigant dál prochází tímto ligovým ročníkem jako nůž máslem, a i když tato sezóna není ještě ani zdaleka ve své polovině, tak o jeho vážném útoku na ligový titul nemůže být pochyb. PSV totiž ovládlo i třináctý duel Eredivisie a se stoprocentním ziskem devětatřiceti bodů si upevnilo první příčku se sedmibodovým náskokem před druhým Feyenoordem, jelikož teď v Enschede přehrálo oslabené Twente o tři branky.

Domácí výběr si výrazně zkomplikoval situaci po pětadvaceti odehraných minutách, kdy byl přímo vyloučen Mees Hilgers, a po inkasovaném gólu v samém závěru první půle už nedokázal v deseti konkurovat. V nizozemské nejvyšší soutěži tak nevyhrál potřetí za sebou a v tabulce mu patří čtvrtá příčka se sedmadvaceti body. Do jeho sestavy se po karetním trestu vrátil český reprezentant Michal Sadílek, který stihl odehrát šestasedmdesát minut.

Úvod tohoto sobotního šlágru 13. kola se spíše nesl v opatrnějším duchu a nic zásadního se nedělo, avšak klíčový okamžik se zrodil již ve 25. minutě. Mees Hilgers totiž po ztrátě míče na vlastní polovině hodně nevybíravě došlápl holeň Mexičana Lozana, a i když nejprve dostal od rozhodčího Lindhouta žlutou kartu, tak po přezkoumání videozáznamu uviděl v jeho ruce kartu červenou a důležité utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Početní výhoda byla na trávníku znát zhruba po dalších deseti minutách, výběr vedený trenérem Peterm Boszem šel do klíčového vedení v první nastavené minutě úvodního dějství. Po rychlém brejku převzal Joey Veerman finální přihrávku od Johana Bakayoka a z první z deseti metrů překonal brankáře Unnerstalla přízemním obstřelem. Mírný favorit tohoto utkání pojistil svůj náskok čtyři minuty po změně stran.

Od pravého rohu pokutového území odcentroval aktivní Bakayoko a hlavičkující Robin Pröpper zasáhl balón před dotírajícím kapitánem Luukem de Jongem tak nešťastně, že ho smolně usměrnil do vlastní sítě kolem zoufalého Unnerstalla. Od tohoto momentu se zápas spíše dohrával, nicméně hosté se dokázali prosadit ještě jednou. V 82. minutě se dočkal zasloužené trefy nejlepší muž na trávníku Bakayoko, neboť po geniální kolmici střídajícího Tillmana zamířil po zemi do protějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele