základní část, 20. kolo
03.02.2024 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ajax v jednom z pvních šlágrů jarní části remizoval s vedoucím PSV

Jasný lídr letošního ročníku Eredivisie udržel ligovou neporazitelnost i v očekávaném střetnutí v Amsterdamu, a i když si domů neodváží všechny tři body, tak vzhledem k formě protivníka musí být alespoň částečně spokojen. PSV tak po nerozhodném výsledku 1:1 přidává k osmnácti výhrám svou druhou remízu a se ziskem šestapadesáti bodů stále opanuje nejvyšší nizozemské soutěži o dostatečných třináct bodů před druhým obhájcem titulu Feyenoordem.

AFC znovu potvrdilo dobré rozpoložení a v tomto pikantním sobotním střetnutí velmi brzy vedlo, nicméně soupeř ještě do přestávky srovnal a pak už žádný další gól k vidění nebyl. Ajax tedy neprohrál v nizozemské lize potřinácté za sebou a s pětatřiceti body je stále pátý o skóre za čtvrtým Alkmaarem. Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa vstoupili do tohoto duelu aktivněji a první větší možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry.

Po hezké přízemní kombinaci se v ní zjevil Steven Bergwijn, nicméně jeho pokus letěl zhruba o metr vedle bližší tyče. Domácí celek vsítil úvodní zásah tohoto utkání v 19. minutě, kdy zkušený jednatřicetiletý ofenzivní záložník Steven Berghuis obdržel přihrávku přímo proti noze od Brobbeyho a pak ze středu šestnáctky protivníka obstřelil gólmana Beníteze razantním přízemním projektilem.

O pár minut později mohl pojistit vedení amsterdamského vyzyvatele chorvatský obránce Šutalo, ale ten po přímém volném kopu Berghuise hlavičkoval těsně vedle levé konstrukce. Eindhovenský klub z ničeho nic udeřil zhruba deset minut před přestávkou a opět ho "zachraňoval" ostrostřelec Luuk De Jong. Již třiatřicetiletý útočník zaznamenal v této sezóně Eredivisie svou osmnáctou trefu a za lídrem tabulky střelců Vangelisem Pavlidisem z Alkmaaru zaostává o pouhé dvě branky.

Tentokráte si po precizní kombinaci na jeden dotek seběhl před hranici brankového území na finální pobídku od Saibariho a jeho závěrečný skákavý pokus zapadl přímo do protějšího spodního růžku. V následujícím průběhu si více nadějných možností vytvořili hosté, jenže Lozano pálil vedle levé tyče, Bakayokovu ránu parádně zneškodnil brankář Ramaj a hrdina Luuk de Jong hlavičkoval pouze do břevna.

V závěrečné dvacetiminutovce pro změnu dominoval Ajax, ovšem když Benítez v nastaveném čase brilantně vychytal Taylora s Hatem, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele