základní část, 21. kolo
11.02.2023 20:00 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV (© AFP)

PSV se oklepalo po remíze s Feyenoordem a tápající Groningen deklasovalo 6:0

PSV v minulém kolo odmítlo možnost dotáhnout se na své největší rivaly a vzhledem k průběhu v Rotterdamu ho bod za remízu 2:2 s Feyenoordem nemohl uspokojit, ovšem nyní si spravil náladu se vším všudy a díky konstantnímu výkonu po celý průběh rozdrtil zachraňující se Groningen vysoko po výsledku 6:0. V tabulce se prozatím vyhoupl na třetí místo s dvaačtyřiceti body a za vedoucím Alkmaarem zaostává o body dva.

FC naopak nenavázalo na minulý nerozhodný výsledek s ambiciózním Twente (1:1) a utrpělo už svou osmou ligovou porážku z předchozích devíti utkání, v tabulce se navíc propadlo na úplně poslední osmnácté místo se třinácti body o skóre za sedmnáctý Cambuur. Český obránce v dresu Groningenu Matěj Chaluš přihlížel debaklu z lavičky náhradníků. Kuriozitou tohoto sobotního utkání je, že se do střelecké listiny zapsalo šest různých střelců.

Eindhovenský gigant byl aktivní od samého začátku a již v úvodní čtvrthodině dvakrát zaměstnal brankáře Verripse. První gólovou možnost si avšak vypracoval v 17. minutě, jelikož po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval do břevna Sangaré. Jasný favorit přeci jen otevřel skóre za dalších deset minut, když zkušený dvaatřicetiletý útočník Luuk de Jong obdržel perfektní pobídku před prázdnou branku od Xaviho Simonse a z bezprostřední blízkosti ji neminul.

Domácí se vzápětí nikam netlačili, avšak ihned po změně stran rozjeli ofenzivní smršť. Ani ne po třiceti odehraných sekundách druhého poločasu zvýšil na rozdíl dvou branek aktivní Simons, jenž se na hranici pokutového území elegantně otočil s míčem a naprosto unikátním způsobem ho usměrnil přímo do vzdálenější šibenice. O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto v polovině druhého poločasu.

Teprve dvacetiletý anglický obránce Jarrad Branthwaite si u pravého rohu brankového území naskočil na přesně zahraný rohový kop Veermana a prudkou hlavičkou rozvlnil síť po odrazu od bližší konstrukce - 3:0. Za další čtyři minuty se prosadil belgický forvard Johan Bakayoko, neboť razantně vystřelil z osmnácti metrů a jeho nezištný přízemní pokus zapadl do protějšího spodního růžku.

Zbývající dvě branky byly k vidění v závěrečné desetiminutovce. Nejprve přidal pátý zásah PSV střídající portugalský útočník Fábio Silva, ten totiž po zpětné nahrávce Tezeho obstřelil marně se natahujícího Verripse volejem ze sedmi metrů. V 88. minutě uzavřel gólový účet jiný nově příchozí hráč Guus Til, který po famózní spolupráci svých spoluhráčů nasměroval balón k pravé tyči parádní patičkou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele