základní část, 22. kolo
19.02.2023 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ruud van Nistelrooy (© AFP)

PSV nepovedený výkon ze Sevilly neodčinilo, v Utrechtu bralo pouze bod

PSV si náladu po třígólové porážce na půdě Sevilly v rámci Evropské ligy moc nezlepšilo ani v Eredivisie. Ne že by Utrecht zrovna představoval po papírové stránce už předem nějakého snadného protivníka, přesto si bezpochyby malovalo tříbodový výsledek, aby mohlo, alespoň dočasně, vplout v tabulce na druhé místo. Jenže na Galgenwaardu ve finále jenom plichtilo.

Hosté byli zprvu o něco aktivnější, v 6. minutě si vytvořili první větší šanci tohoto utkání, a to po standardce, kterou se jal rozehrát Veerman z levé strany. Jeho oblouček propadl až na zadní tyč, kam si naběhl de Jong, ve vyložené pozici se mu každopádně nedařilo v koncovce, a tak balón nasměroval jen do náruče gólmana Barkase.

Utrecht v první půlhodině tohoto střetu nepůsobil prakticky vůbec nebezpečně, přesto to byli právě Domstedelingen, kteří se nakonec ve 33. minutě ujali prakticky z ničeho nic vedení. A nutno podotknout, že autor branky Boussaid bude na svou trefu vzpomínat asi ještě hodně dlouho. Ze zhruba pětadvaceti metrů napřáhl svou pravačkou natolik dobře, že na jeho dělovku, směřující k bližší tyčce, nemohl gólman Benítez v podstatě vůbec reagovat.

Domácí chytili slinu, o pár chvil později se mohli dokonce propracovat k dalšímu gólu, to když ze střední vzdálenosti vypálil po zemi Booth, nicméně Benítez tentokráte zasáhnul a merunu vyrazil. Do přestávky pak PSV přece umělo odpovědět na průběžný negativní stav. Ve 41. minutě Simons posunul u levé lajny míč na de Jonga, jeho přihrávka poté propadla v pokutovém území k Bakayokovi, a ten pohotově zacílil za záda Barkase.

V 51. minutě eindhovenský výběr rozvlnil síť také podruhé v rámci tohoto měření sil, de Jonga svým pasem pobídnul Mauro Júnior, avšak hostující forvard si nepohlídal ofsajd, a tak se změna skóre nekonala. V 57. minutě se už nicméně hosté dočkali regulérní branky. Bakayoko se posunul z pravé strany za hranici šestnáctky, levou nohou vyslal štiplavý pokus, který Barkas pouze vytloukl před sebe, a dorážející de Jong lehce doklepl za brankovou čáru.

Jenomže radost PSV nakonec vydržela jen pár okamžiků. Douvikas balón ve vápně chytře sklepl hrudí pro van de Streeka, jenž, zřejmě i s pomocí teče bránícího Branthwaita, překonal Beníteze, a to do jeho protipohybu. V 89. minutě mohl přece strhnout zisk tří bodů na stranu hostů Til, ke své smůle však orazítkoval z tutového postavení pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele