základní část, 32. kolo
09.05.2021 16:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV se vrátilo na druhé místo, venku skolilo zachraňující se Willem II

PSV potvrdilo na půdě Willemu II roli favorita, po minulé nečekané remíze s Heerenveenem získalo tři body a vrátilo se v průběžném pořadí na druhé místo před Alkmaar, jenž v sobotu těsně skolil Fortunu Sittard. Pořád tak drží dvě kola před koncem trumfy ve svých rukou, disponuje jednobodovým náskokem na třetí příčku a může usilovat o postup do Ligy mistrů.

Domácí se naopak po tomto výsledku z patnácté příčky výše logicky neodpoutali a i nadále se musejí strachovat o záchranu, pouhý bod je dělí od barážové šestnácté pozice a dva od přímo sestupové sedmnácté. V závěru sezóny je tak též čekají krušné časy, především následující zápas s aktuálně posledním Den Haagem pro ně bude představovat zřejmě klíčovou složku.

Eindhovenský celek nepůsobil na hřišti úplně svěžím dojmem, nebo aspoň ne do té doby, než se dočkal svého prvního přesného zásahu. Ve 20. minutě se pokoušel ze střední vzdálenosti překonat brankáře Muriče svým pokusem Madueke, jeho zakončení ovšem bylo vyraženo do zámezí. Gólového zdaru se dočkalo PSV přece až o pár chvil později, a to zásluhou Malena.

Ten těžil především z výtečné práce Vertessena, který perfektně vybojoval míč u pravé lajny, a i když svou pouť nedotáhl do úspěšného konce, přebral po něm míč jeho spoluhráč, který si v šestnáctce narovnal míč na svou pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Do obrátky se snažil náskok svého týmu navýšit zase Madueke, opět však nepřelstil pozorného Muriče.

Obrovskou možnost pak ve 42. minutě spálil Malen, který odmítl zaznamenat na své konto druhou branku, poněvadž hlavičku z bezprostřední blízkosti nasměroval jen mimo bránu. Avšak ve finále mu tohle neproměnění nevadilo, jelikož zkraje druhého dějství se za Muričem již branková síť třepotala, to když si po hlavičce Dumfriese srazil míč do vlastní brány Köhn.

PSV i ve zbývajících pasážích střetnutí nebezpečněji ohrožovalo soupeře, žádná další změna skóre každopádně na řadu nepřišla. V 62. minutě vypálil zostra Gakpo, Murič nicméně vytasil povedený zákrok, v 72. minutě jen o kousek nedotáhl kličku stále aktivní Madueke, přičemž v 81. minutě se mohl těžko zaradovat Rosario, jehož nevýrazná střela skončila vedle branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele