základní část, 16. kolo
14.01.2021 21:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Willem podruhé v řadě přišel o body až brankou v nastaveném čase

První poločas závěrečného zápasu 16. kola mezi Groningenem a Willemem II v žádném případě nenasvědčoval tomu, že by v něm padlo hned pět branek. Po nevýrazném úvodním dějství byla k vidění strhující podívaná, kterou nakonec lépe zvládli hosté z Groningenu, jelikož vsítili rozdílovou trefu ve třetí nastavené minutě. Celek z Tilburgu prohrál gólem v samém závěru i v předchozím střetnutí ve Venlu (1:2) a je stále až sedmnáctý s devíti body.

Hrdinou hostujícího týmu se stal Mo El Hankouri, neboť vsítil úvodní branku a pak sám uzavřel gólový účet tohoto čtvrtečního střetnutí. Hosté po dvou minulých duelech bez výhry konečně zabrali a v tabulce se posunuli na solidní šestou pozici se třiceti body. Úvodní větší možnost se zrodila přesně v polovině první půle, nicméně nadějný projektil Larsena přeci jen proletěl o decimetry nad horní tyčkou.

Pět minut před přestávkou byl poprvé vidět El Hankouri, ale jeho dělovku směřující do pravé šibenice brilantně odvrátil na rohový kop gólman Brondeel. Krátce po změně stran se dokázal prosadit právě El Hankouri. Třiadvacetiletý záložník obdržel přihrávku do volného prostoru od Suslova a pak z deseti metrů nekompromisně propálil Brondeela. Neuběhlo však ani dalších deset minut a domácí výběr dokázal vyrovnat.

Ché Nunnely převzal skvostnou kolmici na levou stranu od Sağlama a pak překonal brankáře Padta přízemní střelou mezi nohy. Za další čtyři minuty domácí rozvlnili síť podruhé, jenže branka Wriedta nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu po zásahu VAR. Domácí výběr přeci jen otevřel gólový účet zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy po pasu z levého křídla hlavičkoval Vangelis Pavlidis.

Ten mířil do stojícího Wessela Dammersa a od něho se míč odrazil do branky. Hosté se vrátili do hry o tříbodový zisk v 84. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany se propracoval k odraženému míči japonský záložník Ko Itakura a zblízka zavěsil pod břevno - 2:2. Willem následně skóroval potřetí, ovšem ani tento gól neplatil kvůli předchozímu ofsajdu Wriedta. Groningen rozhodl o svém úspěchu z rychlého brejku. Da Cruz předvedl únik z poloviny hřiště a pak předložil balón před prázdnou branku El Hankourimu, jenž zblízka neminul.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele