základní část, 32. kolo
08.05.2021 21:00 CET
3 : 3
(2:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo po divokém průběhu remizovalo s Waalwijkem a k záchraně se nepřiblížilo

Domácí Venlo sice přerušilo svou nelichotivou bilanci dvanácti proher v řadě za sebou, ovšem s konkurenčním RKC se rozešlo smírně v poměru 3:3 a vzhledem k okolnostem nemůže být spokojeno. V tabulce Eredivisie totiž zůstává na sedmnácté sestupové pozici s třiadvaceti body a udržení prvoligové licence se mu opět vzdálilo. RKC po čtyřech minulých prohrách konečné bodovalo a stále se nachází na čtrnáctém místě se sedmadvaceti body.

V prvním poločase se dalo předpokládat, že oba týmy budou spíše vyčkávat, nicméně všechno změnil úvodní gól hned z 3. minuty a čtyři branky v úvodním dějství téměř nikdo neočekával. Venlo šlo do vedení zásluhou nejlepšího střelce Eredivisie Georgiose Giakoumakise, jenž se na ligové scéně prosadil po pětizápasovém půstu. Řecký kanonýr obdržel vynikající přihrávku z pravé strany od Vita van Crooije a z pěti metrů ho usměrnil přímo k protější tyči.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a ani ne po odehrané čtvrthodině srovnali stav. Touba vymyslel naprosto geniální kolmici za obranu protivníka pro Thijse Oostinga, jenž při svém samostatném úniku nezaváhal a přízemní střelou z dvanácti metrů překonal naprosto bezmocného brankáře Kirschbauma. Neuběhlo ani dalších dvacet minut a RKC dokonce otočilo vývoj tohoto důležitého sobotního střetnutí.

Richard van der Venne odvedl vynikající práci na pravém křídle a pak zpětnou nahrávkou našel Cyrila Ngongeho. Teprve dvacetiletý belgický útočník si navedl balón do lepší palebné pozice a usměrnil ho do pravého dolního rohu. Avšak VVV se v žádném případě nevzdalo a ještě do poločasové přestávky vsítilo druhý klíčový gól, jelikož Ola John zužitkoval nahrávku z pravé strany v podání Van Crooije a zblízka se trefil k bližší konstrukci.

Do druhé půle přeci jen vstoupili aktivněji hosté a svůj ztrácený náskok si mohli vzít zpět po necelých deseti odehraných minutách, ale Sow orazítkoval svou hlavou jen pravou tyč. Domácí se dostali do důležitého vedení necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, aktivní Van Crooij si naskočil na vynikající pas Schmitze a hlavou chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice - 3:2.

Svěřenci trenéra Freda Grima to v žádném případě nezabalili a v 84. minutě vsítili třetí klíčovou trefu. Po přímém volném kopu Ngongeho zahrál nešťastně rukou Giakoumakis a rozhodčí Kamphuis okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Ngonge a bez nervů zavěsil k levé tyči do protipohybu Kirschbauma, ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele