základní část, 26. kolo
14.03.2021 12:15 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo znovu neuspělo a sestupové pásmo už má na dohled

Venlo prohloubilo svou současnou krizi a osm kol před koncem je nad slunce jasné, že ho ještě čeká nervy drásající boj o holé přežití. VVV totiž prohrálo v Eredivisii posedmé v řadě a na svého nedělního rivala nestačilo podruhé v sezóně, tentokráte s ním utrpělo porážku 1:3. V tabulce se stále nachází na patnáctém místě s dvaadvaceti body, ovšem jeho odstup na šestnáctý Willem II momentálně činí už pouhý jeden bod.

Naopak celek ze Sittardu dokázal odčinit minulé dvě porážky a díky této výhře se mezi nizozemskou smetánkou nejspíše udrží. Nyní se totiž posunul na desáté místo se čtyřiatřiceti body a před rivalem z Tilburgu disponuje pohodlným třináctibodovým náskokem. Po dvouzápasové absenci se v dresu Venla vrátil na trávník suverénně nejlepší střelec Eredivisie Georgios Giakoumakis a hned vsítil svůj čtyřiadvacátý ligový gól v tomto ročníku.

Jenomže ani jeho vyrovnávací trefa necelých deset minut po přestávce na bodový zisk nestačila. Hosté měli skvělý start do utkání a přesně po deseti odehraných minutách vedli. Mats Seuntjens vymyslel parádní přihrávku skrz defenzívu protivníka, na kterou si naběhl Lisandro Semedo a svůj únik zakončil přesnou přízemní střelou kolem brankáře Kirschbauma. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku těsně před výměnou stran.

Kapverdský reprezentační útočník tentokráte vystřelil z deseti metrů, avšak levou tyč přeci jen o kousek minul. Svěřenci trenéra Hanse de Koninga vstoupili do druhého poločasu mnohem lépe a v 54. minutě se vrátili zpět do hry o tříbodový zisk. Na centr z pravého křídla si naskočil Giakoumakis, a i když svou hlavičkou napoprvé nepřekonal gólmana Van Osche, tak při dorážce již měl více štěstí a ve skluzu zamířil do protějšího horního růžku.

Avšak Venlo se z nerozhodného výsledku příliš dlouho neradovalo, ani ne o pět minut později vrátil Fortuně vedení aktivní Seuntjens. Ten dostal příliš prostoru na pravé straně a z dvanácti metrů se po zemi ukázkově trefil ke vzdálenější konstrukci. Mírný favorit definitivně rozhodl o svém úspěchu za dalších sedm minut, jelikož Zian Flemming po prodloužené hlavičce od Semeda zpracoval těžký balón a ze tří metrů ho bez potíží uklidil do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele