základní část, 12. kolo
13.12.2020 14:30 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Feyenoord po delší době zabral a Venlo přehrál snadno o tři branky

Rotterdamský Feyenoord má za sebou nesmírně náročný program a navíc se musel vyrovnat s obrovským zklamáním, neboť vypadl z Evropské ligy a po porážce s rakouským Wolfsbergerem si jarní část nezahraje. Nyní se však dokázal oklepat a ve Venlu se vrátil na vítěznou vlnu, jelikož bez potíží zvítězil v poměru 3:0. Tabulkou se posunul na třetí pozici se šestadvaceti body a na vedoucí Ajax má stále manko čtyř bodů.

VVV naopak prohrálo potřetí z předchozích čtyř zápasů a patří mu až patnáctá příčka s devíti body. Přitom se svým vysoce favorizovaným soupeřem dlouhou dobu drželo krok, jenže pak v rozmezí 69. - 77. minuty naprosto zkolabovalo a po třech inkasovaných brankách mělo k bodovému zisku vskutku daleko. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata dominovali na trávníku od samého začátku a vytvořili si i více gólových možností.

Tu první neproměnili přesně po odehrané čtvrthodině, kdy nádherné sólo předvedl kapitán Steven Berghuis a nakonec vystřelil z hranice šestnáctky, jeho nebezpečný pokus proletěl těsně vedle levé konstrukce. O pár minut později z ničeho nic zahrozili na opačné straně domácí, jelikož se k dorážce propracoval Huppert, ovšem jeho projektil směřující do levého spodního rohu exkluzivně zneškodnil pozorný gólman Marsman.

Po necelé půlhodině hry vypálil z osmnácti metrů Kökçü a orazítkoval břevno, vzápětí se zjevil v nadějné příležitosti aktivní Berghuis a proti němu famózně zasáhl brankář Van Crooy. Venlo po změně stran pozorně bránilo a soupeře prakticky k ničemu nepouštělo, i přesto v 69. minutě inkasovalo. Do černého zamířil Jens Toornstra, který zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů a ukázkově zavěsil do levé šibenice kolem plachtícího Van Crooye.

Neuběhly ani další čtyři minuty a náskok Feyenoordu pojistil Berghuis. Ten napřáhl z dvaceti metrů a jeho nezištný kroucený pokus zapadl do sítě kolem bezmocného domácího brankáře, jenž pouze zůstal stát na místě. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivně rozhodl Toornstra svým druhým gólem v utkání. Napoprvé se svou dělovkou z dvanácti metrů neuspěl, ale s následnou dorážkou již neměl žádné problémy.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele