základní část, 28. kolo
03.04.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo hrálo téměř celý zápas přesilovku, i přesto s Groningenem prohrálo

Hráči Venla nezvládli ani svůj další zápas v nejvyšší nizozemské soutěži a tentokráte podlehli ambicióznímu Groningenu nejtěsnějším poměrem 0:1 i přesto, že od 20. minuty měli na trávníku početní výhodu. V Eredivisii tak nebodovali podeváté za sebou a v tabulce zůstávají na šestnácté barážové pozici s dvaadvaceti body. Naopak FC přerušilo svou sérii tří duelů bez vítězství a upevnilo si šestou příčku se šestačtyřiceti body.

Tento sobotní zápas příliš gólových možnosti nenabídl a hodně ho ovlivnil moment přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy byl vyloučen Azor Matusiwa. Hosté vsítili rozdílovou trefu necelých deset minut před závěrečným hvizdem, a i když domácí rozvlnili síť v nastaveném čase, tak jejich vyrovnávací trefa nakonec neplatila. Úvodní poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a nebýt vyloučení, tak se v něm v podstatě nic nestalo.

Teprve dvaadvacetiletý záložník s angolskými kořeny Matusiwa uviděl svou první žlutou kartu po sedmi minutách hry, o třináct minut později velmi nevybíravě došlápl Van Crooije a zkušený rozhodčí Nijhuis mu po udělení druhé žluté karty zaslouženě ukázal také kartu červenou. Hosté se však rozhodně nevzdali a ještě v prvním poločase mohli jít do vedení, nicméně střela slovenského krajánka Suslova proletěla těsně vedle pravé konstrukce.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí častěji měli balón ve svém držení a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, avšak sami byli směrem dopředu téměř bezzubí. Rozhodující okamžik se zrodil v 87. minutě. Důrazný Mo El Hankouri čistě odzbrojil bránícího protihráče a poté se řítil sám směrem k brankáři Kirschbaumovi. Nakonec se postaral o krásnou střelu pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů a náramně se trefil do protějšího spodního růžku.

Outsider tohoto střetnutí se poté tlačil za vyrovnáním a síť se mu povedlo rozvlnit ve třetí nastavené minutě. Na krásný pas z vlastní poloviny si naběhl střídající Yahcuroo Roemer, využil krásného zpracování od Giakoumakise a zblízka překonal bezmocného gólmana Padta. Jenomže jeho radost byla předčasná, neboť video odhalilo jeho velmi těsný ofsajd a následně se už nic nestalo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele