základní část, 4. kolo
03.10.2020 20:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Den Haag konečně zabral a z Venla si díky pozdní brance odváží všechny body

Den Haag se v letošním ročníku postupem času zlepšuje a nyní to dokázal také výsledkově. Po vyrovnaném průběhu totiž zvítězil na půdě konkurenčního Venla nejtěsnějším poměrem 2:1, rozdílovou trefu přitom vsítil až ve třetí nastavené minutě. Díky premiérovému tříbodovému zisku opustil sestupové příčky a patří mu čtrnáctá pozice. Domácí VVV určitě bude zklamané, v Eredivisii se nachází na desáté příčce se čtyřmi body.

Venlo bylo před sobotním střetnutím považováno za mírného favorita, v dosavadních třech střetnutích prohrálo pouze jednou a to naposledy s rozjetým Heerenveenem (0:1). Proti ADO nepředvedlo úplně špatný výkon, nicméně jeho rival ho lehce přestřílel a také měl míč častěji ve svém držení. Hosté naposledy vzdorovali silnému Feyenoordu a nakonec mu podlehli po výsledku 2:4, teď se k nim štěstí přeci jen už naklonilo.

Duel začal velmi zostra a v úvodních pěti minutách se zrodily hned dvě gólové trefy. Nejprve se mohli radovat svěřenci srbského trenéra Aleksandara Rankoviće. Rozhodčí Nijhuis nařídil v jejich prospěch pokutový kop za nešťastnou ruku Gelmiho, když na penaltový puntík ukázal až po přezkoumání videa. Míč si postavil dvaadvacetiletý záložník Shaquille Pinas a nezaváhal, jelikož svůj přízemní pokus chladnokrevně usměrnil k levé konstrukci.

Jenomže neuběhly ani další dvě minuty a domácí bleskově srovnali krok. Po nepříjemném centru Johna se v pokutovém území protivníka nejlépe zorientoval pětadvacetiletý řecký kanonýr Georgios Giakoumakis a svým čtvrtým zásahem v letošní sezóně se vyšvihl na druhé místo tabulky střelců, neboť zblízka doklepl balón do bližšího spodního rohu. Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo a ani jeden z brankářů příliš práce neměl.

Obrázek se podstatně nezměnil ani po přestávce a s přibývajícím časem to vpadalo, že se oba týmy celkem zaslouženě rozejdou smírně. Nicméně v jedné z posledních akcí tohoto utkání vymyslel krásnou finální nahrávku Besuijen, na kterou si naběhl teprve dvacetiletý německý forvard David Philipp a ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku rozhodl razantním projektilem do pravého dolního růžku. Den Haag se po reprezentační pauze utká s Vitesse, VVV se pokusí zaskočit favorizovaný Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, vi.nl, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen si hrejte, pánové bookmakeři. 1,99 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele