základní část, 11. kolo
06.12.2020 16:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Heerenveen ve strhujícím utkání remizoval s PSV 2:2

Očekáváný šlágr 11. kola mezi Heerenveenem a PSV nakonec svého vítěze neměl, oba celky se totiž po nesmírně zajímavém průběhu rozešly smírně v poměru 2:2. Domácí SC v posledních týdnech upadlo do krize, nicméně teď dokonce sahalo po třech bodech a o vítězství přišlo až v nastaveném čase. V tabulce se nachází na sedmém místě s devatenácti body, eindhovenský gigant je momentálně třetí se čtyřiadvaceti body.

Hosté si ve čtvrtek předčasně zajistili postup do jarní fáze Evropské ligy a nyní na stadionu Abe Lenstra dokonce vedli, jenže soupeř po změně stran vývoj otočili, a nakonec tedy mohou být rádi alespoň za nerozhodný výsledek. Utkání začalo celkem zostra a první větší možnost se urodila již po necelých dvou minutách, ovšem brankář Mvogo si dokázal poradit s tvrdou ranou Henka Veermana a balón odvrátil na rohový kop.

Přesně v polovině úvodního dějství mohl z ničeho nic udeřit Boscagli, ale v bezprostřední blízkosti před gólmanem Mulderem selhal a trestuhodně ho nepřekonal. Mírný favorit šel přeci jen do vedení ve 28. minutě. Hvězdný Mario Götze obdržel precizní kolmici do volného prostoru od Gakpa a naprosto úchvatným lobem z mírného úhlu přehodil marně se natahujícího Muldera, míč nakonec zapadl do protějšího spodního rohu.

Necelých deset minut před přestávkou chtěl navýšit náskok PSV aktivní Gakpo, ovšem ten ze středu šestnáctky protivníka mířil o decimetry vedle levé konstrukce. Hosté se po změně stran přeci jen více soustředili na defenzivní činnost a to se jim vymstilo v 69. minutě. O vyrovnání se postaral Henk Veerman, když po geniální kolmici zakončil svůj samostatný únik s grácií a bez potíží překonal bezmocného Mvoga.

Neuběhlo ani dalších devět minut a domácí dokonce vedli. Mitchell van Bergen všechny zaskočil svým sólem na pravé straně a vzápětí parádně zavěsil z mírného úhlu do protějšího spodního růžku. Celek z Eindhovenu si ve zbývajícím průběhu vytvořil enormní tlak a vytoužené trefy se dočkal ve druhé minutě nastavení, kdy střídající Joël Piroe po akci na levém křídle vystřelil z otočky a ze sedmi metrů našel místo u bližší tyče.

V úplném závěru nařídil rozhodčí Nijhuis ve prospěch domácího klubu penaltu a navíc za zmaření dosažení branky vyloučil Sangarého. Avšak na základě videozáznamu svůj původní verdikt změnil a obě klíčová rozhodnutí odvolal, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele