základní část, 11. kolo
05.12.2020 16:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Waalwijk zvládl otočit souboj s oslabeným Venlem

Od roku 2012 se Waalwijk radoval z výhry nad svým protivníkem jen jednou jedinkrát, a to v uplynulých deseti vzájemných zápasech. Tentokráte však zahodil do autu jakékoli statistické balancování, Venlo přetlačil díky perfektně zvládnuté poslední patnáctiminutovce a jednoznačně Eredivisie naznačil, že nemíní být stejným otloukánkem jako v loňské sezóně.

RKC tak navázal na svůj výkon z minulého kola, podařilo se mu totiž venku skolit dobře působící Twente, a zároveň se teď ještě dál odpoutalo od sestupového pásma blíže do středu tabulky. VVV naopak utrpělo svou šestou ligovou porážku a vlastně potvrdilo své postavení ve spodních patrech průběžného pořadí. Přitom tři minuty před koncem sahalo aspoň po bodu.

Jako první zahrozili domácí, a to prostřednictvím Ngongeho, který nehlavičkoval z vůbec špatného pozice, jenomže míč ve 23. minutě nenasměroval do potřebných míst mezi třemi tyčemi. Ve 30. minutě však již mužstvo kouče Freda Grima přece skórovalo, to když Tahiri uvolnil ve vápně Stokkerse, který poté sám před gólmanem Delanem van Crooijem lehce zacílil.

Avšak o pět minut později bylo vyrovnáno. Pachonik v šestnáctce trefil ruku Quastena, sudí van de Graaf neváhal nařídit pokutový kop, který proměnil pohotově Giakoumakis. A v 51. minutě se svěřenci trenéra Hanse de Koninga ujali vedení, jelikož Schäferův dlouhý pas z levé strany zužitkoval hlavou Vito van Crooij, který umístil míč obloučkem ke vzdálenější tyčce.

Jenže hned na to si hosté situaci zkomplikovali, protože Gelmi fauloval Stokkerse, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu měl, vyfasoval červenou. Přesilovku Waalwijk využil ku prospěchu svému. Nejprve se z dálky trefil Touba, jehož pokus tečovaný bránícím van Dijckem skončil v síti, a v 87. minutě svou dělovku do šibenice namířil střídající Daneels.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl, rkcwaalwijk.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele