základní část, 4. kolo
21.10.2020 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zwolle vedení neudrželo, v dohrávce s Waalwijkem remizovalo

Dohrávaný zápas čtvrtého kola Eredivisie, který byl kvůli objevení nákazy viru COVID-19 u týmu Waalwijku odložen zkraje října na nynější termín, dopadl nerozhodně. Zwolle sice bylo střelecky skoro dvakrát aktivnější, přesto tři body na svou stranu nestrhlo. Jeho soupeř totiž dokázal v závěru odpovědět na branku Eliana Reijnderse, a to zásluhou Finna Stokkerse.

Už v první půli hosté naznačili, že hodlají zapomenout na nedávný nepovedený výkon proti PSV, hnali se za úvodním vstřeleným gólem, nicméně Bajselmani ve 4. minutě neseřídil svá mířidla správně, v 9. minutě domácí gólman Lamprou zlikvidoval příležitost Leemanse, přičemž ve 34. minutě byl Leemans ještě blíže skórování, nebýt trefené brankové konstrukce.

Nutno však podotknout, že i RKC se směrem dopředu dokázalo osmělovat. Třeba ve 26. minutě vyslal štiplavou střelu do prostoru třech tyčí Tahiri, ovšem brankář Zetterer vůči němu vytasil účelný zákrok. A v 61. minutě ohrožoval Damascan bezpečnost Zetterera, avšak ani po tomto počínání se skóre neměnilo. Až o čtyři minuty později nakonec došlo k této skutečnosti.

Zwolle předvedlo kombinaci na jeden dotek na hranici šestnáctky, po patičce Pheraie přistrčil Nakajama míč Tedičovi, ten ho ještě protáhl na Reijnderse, jenž se sám před Lamprouem v koncovce nezmýlil. Waalwijk zachránil alespoň remízu v 86. minutě, centr Daneelse z levé strany totiž zužitkoval hlavou z brankového území snadno vůbec nikým nehlídaný Stokkers.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele