základní část, 25. kolo
06.03.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Mimoun Mahi (© AFP)

Utrecht si veze všechny tři body z Waalwijku díky proměněné penaltě v nastavení

Waalwijk předvedl další bojovný výkon a proti Utrechtu sahal na cenný bod téměř až do samotného konce, ale kvůli inkasovanému gólu v úplném závěru nedokázal prodloužit pětizápasovou sérii bez porážky. Tento nerozhodný výsledek mu může v konečném účtování citelně scházet, neboť v Eredivisii je až čtrnáctý s třiadvaceti body. Utrecht naopak napravil předchozí selhání s posledním Emmenem (0:1) a posunul se na sedmé místo tabulky.

Domácí sehráli se svým favorizovaným rivalem vyrovnanou partii a krátce po změně stran se jim podařilo srovnat krok, avšak výhru Utrechtu zařídil v poslední možnou chvíli Sander van de Streek. Hosté začali přeci jen odvážněji a poprvé zahrozili již po necelých sto dvaceti sekundách, kdy ránu Mahera z obrovské vzdálenosti zneškodnil famózní brankář Lamprou. Svěřenci trenéra Reného Hakeho otevřeli gólový účet ve 12. minutě.

Marocký záložník Mimoun Mahi využil nepřesné rozehrávky protivníka a sám před Lamprouem nezaváhal, jelikož ho překonal pohotovou střelou k bližší konstrukci. Přesně v polovině úvodního dějství mohl zvýšit vedení favorita Ramselaar, nicméně ve stoprocentní příležitosti hlavičkoval pouze do pravé tyče. Celé vzrušení navíc bylo zbytečné, hostující záložník se totiž nacházel v ofsajdovém postavení.

RKC chtělo srovnat krok po necelé půlhodině hry, ale pokus Meulensteena odvrátil do bezpečí gólman Oelschlägel. Pak se na druhé straně znovu vyznamenal Lamprou proti dorážce zblízka od Ter Avesta a o pár minut později mířil příliš vysoko Ramselaar. Waalwijk po změně stran ožil a kýžené branky se dočkal v 53. minutě. Richard van der Venne si naskočil na nezištný pas Tahiriho téměř od brankové čáry a prudkou hlavičkou z pěti metrů rozvlnil síť.

V následujícím průběhu čarovali oba brankáři a na konto si připsali několik vynikajících zákroků. Když už se zdálo, že se na celkem zasloužené remíze nic měnit nebude, tak rozhodčí Van der Eijk správně nařídil pokutový kop za velmi nešťastné podražení jednoho z domácích hráčů ve vlastní šestnáctce. Balón si vzápětí postavil již zmiňovaný Van de Streek a bez větších nervů se po zemi trefil k pravé tyči do protipohybu Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele