základní část, 27. kolo
20.03.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Waalwijk zaskočil ambiciózní Groningen a přiblížil se k vytoužené záchraně

RKC příliš nezvládlo své poslední tři zápasy, ovšem tentokráte naprosto skvěle vstoupilo do utkání s favorizovaným Groningenem a nakonec ho porazilo o dvě branky po výsledku 3:1. Díky tomuto nesmírně cennému tříbodovému zisku zůstává v tabulce čtrnácté se šestadvaceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Willemu II si vytvořilo pětibodový náskok. Hosté naopak neodčinili nečekanou remízu s Emmenem (1:1) a jsou stále šestí s třiačtyřiceti body.

Domácí výběr odstartoval v tomto sobotním duelu tím nejlepším možným způsobem a již po úvodní čtvrthodině vedl o dvě branky. Do vedení se dostal v 5. minutě, kdy při rozehrávce vyrobil obrovskou chybu Itakura a našel jen kopačku Tahiriho. Ten pak kolmicí uvolnil rozběhnutého Thijse Oostinga a teprve dvacetiletý záložník hostující v týmu z Alkmaaru bez potíží zamířil doprostřed branky do protipohybu bezmocného brankáře Padta.

Neuběhlo ani dalších deset minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Oosting tentokráte vybojoval balón na pravém křídle a pronikl zcela sám až do pokutového území protivníka, odkud se chladnokrevně trefil do protějšího spodního růžku. Hosté se postupem času začali dostávat do hry a po necelé půlhodině chtěl snížit Alessio da Cruz, nicméně svým přízemním pokusem o kousek minul levou konstrukci.

Favorit tohoto střetnutí se vrátil do hry o bodový zisk ve 33. minutě. Zpětná přihrávka z pravé strany od Joostena propadla až k zapomenutému Ahmedovi El Messaoudimu, jenž z první z hranice šestnáctky zavěsil přesně do pravé šibenice. Za dalších pět minut mohl dokonce srovnat stav slovenský krajánek Suslov, avšak proti jeho dělovce výborně zakročil gólman Lamprou. Z kraje druhého poločasu se hrálo opatrněji.

V 70. minutě mohl zkompletovat svůj hattrick nezastavitelný Oosting, ovšem jeho pokus směřující doprostřed branky zneškodnil Padt. O čtyři minuty později byl blízko k vyrovnání střídající Slor, ale svou dorážkou pouze orazítkoval levou tyč. Waalwijk se definitivně uklidnil necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Střídající Sylla Sow totiž využil parádní práce Bakariho na pravé straně a díky dostatečnému důrazu usměrnil balón z pěti metrů do sítě.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele