základní část, 31. kolo
01.05.2021 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Myron Boadu (© AFP)

Alkmaar otočil vývoj ve Waalwijku a dotáhl se tak na druhé PSV

Hráči Alkmaaru již delší dobu svádějí souboj o konečné druhé místo s PSV a nyní i přes nepříznivý vývoj vezou všechny tři body z půdy zachraňujícího se Waalwijku. RKC se sice dostalo do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, ovšem jasný favorit ještě do přestávky srovnal a po změně stran rozhodl o svém úspěchu dvěma trefami. Domácím hodně uškodilo vyloučení v polovině druhého poločasu, od té chvíle prakticky přišli o naději na bodový zisk.

Svěřenci trenéra Freda Grima tak prohráli v nejvyšší nizozemské soutěži již počtvrté za sebou a v tabulce jim stále patří čtrnácté místo se šestadvaceti body, ve zbývajících třech kolech je proto čeká nelítostná bitva o udržení prvoligové licence. AZ naopak napravilo týden starou porážku s vedoucím Ajaxem (0:2) a se čtyřiašedesáti body se dotáhlo na PSV, avšak jeho úhlavní rival ještě má k dobru dohrávku 30. kola s Heerenveenem.

Domácí vstoupili do tohoto sobotního utkání neohroženě a první větší možnost si vytvořili krátce po deseti minutách, nicméně proti střele Van der Venneho z hranice šestnáctky výtečně zasáhl brankář Bizot. Jasný outsider přeci jen vedl v 17. minutě, když se aktivní Van der Venne dostal k odraženému míči a pak ho mezi nohama bránícího protihráče poslal k rozběhnutému Thijsu Oostingovi, jenž zblízka překonal pozdě reagujícího Bizota.

Od tohoto okamžiku však vládli na trávníku hosté a za dalších jedenáct minut srovnali krok. Albert Gudmundsson převzal nahrávku od Stengse, elegantně se otočil s míčem a pak ho po zemi chytře usměrnil do protějšího dolního růžku. AZ se až do konce úvodního dějství k ničemu dalšímu nedostalo, vývoj však otočilo krátce po odehrané hodině, neboť se potřinácté v tomto ligovém ročníku prosadil teprve dvacetiletý kanonýr Myron Boadu.

Ten se po špatném odkopu jednoho z domácích hráčů dostal do úniku a mezi dvěma protihráči chladnokrevně zakončil k levé tyči. Waalwijk si výrazně zkomplikoval situaci v 69. minutě, jelikož Sylla Sow poslal zápasnickým chvatem k zemi Letscherta a pak ho ještě nakopl do obličeje, rozhodčí Higler mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Alkmaar přidal třetí rozhodující trefu zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, po přistrčení od Gudmundssona se prosadil Stengs přízemním pokusem z pěti metrů.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele