základní část, 14. kolo
22.12.2020 20:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV opět nezaváhalo a s Venlem si hladce poradilo o tři branky

Celek z Eindhovenu zvládl i svůj poslední duel tohoto roku proti podceňovanému Venlu a přesto, že velmi brzy prohrával, tak nakonec dokráčel k celkem pohodlnému vítězství po výsledku 4:1. V tabulce Eredivisie se bodově dotáhl na svého největšího konkurenta z Amsterdamu a s třiatřiceti body zaostává za Ajaxem minimálně do středečního večera jen vinou horšího skóre. VVV prozatím zůstává na patnácté pozici s devíti body.

Domácí začali podle očekávání aktivněji a poprvé se mohli dostat do vedení již v 5. minutě. Dumfries se pokusil svým centrem z křídla oslovit rozběhnutého Codyho Gakpa, jenž v nadějné pozici nedosáhl na míč jen o několik decimetrů. Hosté z ničeho nic prorazili přesně v polovině úvodního dějství. Na pravé straně odvedl skvělou práci Van Crooij a zpětnou přihrávkou oslovil Jafara Ariase, který z první zamířil přímo k pravé tyči.

Domácí od tohoto okamžiku ještě zvýšili svůj tlak a vyrovnávací trefu se jim podařilo vsítit zhruba deset minut před přestávkou. Kum totiž ve vlastní šestnácte nešikovně podrazil Maduekeho a rozhodčí Van der Eijk okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Philipp Max a nekompromisní dělovkou se trefil do pravého spodního rohu. PSV mělo navrch i nadále a ještě v první půli si vytvořilo dvě slibné možnosti.

Nejprve byl těsně před hranicí pokutového území zablokován Ihattaren, poté v nastaveném čase nebezpečně hlavičkoval Max a brankář Kirschbaum musel předvést vynikající zákrok. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se přeci jen dostali do vedení čtyři minuty po výměně stran. Těsně předtím se zjevil ve výtečné příležitosti Götze, jehož bombu dokázal brilantním způsobem odvrátit na roh připravený Kirschbaum.

Po jeho zahrání však přeci jen kapituloval, jelikož Max svým nadýchaným pasem našel hlavu Oliviera Boscagliho a ten bez potíží skóroval. O výsledku tohoto úterního duelu bylo definitivně rozhodnuto v 58. minutě. Madueke svou famózní kolmicí uvolnil Gakpa a jednadvacetiletý forvard s tožskými kořeny chladnokrevně zavěsil do protější šibenice z mírného úhlu - 3:1.

Stejný hráč byl znovu vidět zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť svou tvrdou ranou orazítkoval pravou konstrukci. V nastaveném čase ještě pečetil výhru eindhovenského giganta Adrian Fein. Ten asi po deseti minutách strávených na trávníků převzal další nahrávku od Maduekeho a zblízka nedal Kirschbaumovi sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele