základní část, 10. kolo
29.11.2020 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

PSV udolalo Spartu a poskočilo na třetí místo tabulky

Rotterdamská Sparta potvrdila v Eindhovenu skvělou aktuální formu a s favorizovaným PSV dlouho sahala na bodový zisk, nakonec ale prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1. Domácí favorit tak navázal na čtvrteční dramatickou bitvu s řeckým PAOK (3:2), nicméně na těchto třech bodech se pořádně nadřel. Nizozemskou nejvyšší soutěží se prozatím posunul na solidní třetí pozici s třiadvaceti body a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o body čtyři.

Hosté v předchozích dvou duelech vyhráli s obdivuhodným skóre 8:0, jenomže teď po páté porážce v sezóně klesli na desátou příčku s devíti body. Domácí se především v prvním poločase výrazně trápili, a i když měli míč v držení téměř ze sedmdesáti procent, tak naprosto nemohli najít recept na perfektní obranný blok protivníka. Za celých pětačtyřiceti minut totiž ani jednou nevystřelili mezi tři tyče.

Po změně stran se snažili přidat na aktivitě a vůbec první větší možnost si vypracovali přesně po odehrané hodině. Na hranici pokutového území stanul zcela osamocený Fein a snažil se zamířit do levého spodního rohu, avšak s naprosto precizním zákrokem se vytáhl brankář Okoye a balón výtečným způsobem odvrátil na rohový kop. K rozhodujícímu okamžiku nedělní dohrávky 10. kola Eredivisie došlo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Rohový kop z pravé strany proletěl až na hranici brankového území, kde se odrazil od ramene bránícího Heylena a Okoye úžasným reflexivním zákrokem vyrazil míč před sebe. K dorážce se poté dostával Viergever a střídající Kharchouch ho trochu neobratně podrazil, za což rozhodčí Manschot nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Donyell Malen a v důležitý okamžik selhal.

Svou ránu umístil k levé tyči a Okoye jeho úmysl přečetl, nicméně měl obrovské štěstí, že hostující strážce odvrátil balón jen zpět na jeho kopačku. Malen si vzápětí věděl s dorážkou rady a z pěti metrů chladnokrevně zavěsil k pravé konstrukci. PSV si ve zbývajícím průběhu s přehledem pohlídalo hubený náskok a protivníka k ničemu nepustilo, Sparta se však za své představení v žádném případě nemusí stydět.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele