základní část, 31. kolo
02.05.2021 16:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

PSV podruhé v řadě neporazilo Heerenveen a v boji o druhou příčku nečekaně ztratilo

Heerenveenu se poslední dobou nedařilo a v předchozích pěti ligových duelech zvítězil jen jednou, ovšem nyní znovu potvrdil, že se proti eindhovenskému gigantovi umí vytáhnout a domů si odváží cenný bod za remízu 2:2. V tabulce se i přesto propadl na jedenácté místo s osmatřiceti body a za osmým Heraclesem zaostává o body čtyři. Domácím patří druhá příčka s pětašedesáti body, avšak před třetím Alkmaarem už mají náskok jediného bodu.

Jasný favorit byl od samého začátku o něco aktivnější a první větší možnost si vypracoval přesně po odehrané čtvrthodině, kdy po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů pálil Malen, jenomže jeho ránu směřující pod břevno fantasticky odvrátil na rohový kop brankář Mulder. Hosté se postupně osmělovali a do velmi nečekaného vedení se dostali zhruba deset minut před přestávkou, jelikož se prosadil Tibor Halilović.

Šestadvacetiletý chorvatský záložník si chytře navedl míč do středu hřiště a pak nezištně vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho skákavý pokus nakonec zapadl přímo k pravé konstrukci. Domácí mohli bleskově srovnat ve 38. minutě, ale nepříjemná střela Sangarého proletěla o decimetry vedle pravé konstrukce. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta přidali po změně stran a během pouhých dvou minut otočili vývoj.

V 57. minutě nejprve srovnal stav Yorbe Vertessen, jenž využil přesně načasované přihrávky z levého křídla v podání Maxe a zblízka překonal bezmocného gólmana Muldera. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a PSV dokonce vedlo, neboť Cody Gakpo po rychlém přečíslení čtyři na tři napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a ukázkově se trefil do vzdálenější šibenice, strážce SC se stačil pouze ohlédnout.

Hosté však v žádném případě nesložili zbraně a z následné akce bleskově vsítili svou druhou trefu. Výtečnou práci odvedla dlouholetá opora mistrovského Ajaxu Schöne, který ve skluzu posunul balón k Siemu de Jongovi a ten zcela osamocen uklidil balón z osmi metrů do bližšího dolního růžku. Domácí si ve zbývajícím průběhu vytvořili několik slibných příležitostí, nicméně když Malen olízl levou konstrukci a prostor tří tyčí těsně netrefili Obispo s Van Ginkelem, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele