základní část, 21. kolo
06.02.2021 16:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

PSV se s Twente nemazalo a po výhře 3:0 si upevnilo druhé místo v tabulce

PSV dokázalo odčinit nedávnou prohru v Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:3) a tentokráte si bez větších potíží poradilo s trápícím se Twente po výsledku 3:0. O svém úspěchu rozhodlo již v prvním poločase, kdy skórovalo hned dvakrát, svůj náskok definitivně pojistilo krátce po změně stran. V Eredivisii mu proto stále patří druhá pozice s šestačtyřiceti body a za vedoucím Ajaxem momentálně zaostává o body čtyři.

Výběr z Enschede naopak prohlubuje svou krizi, celkově totiž nevyhrál na ligové scéně již šestkrát za sebou. V tabulce sice zůstává na sedmé příčce s třiceti body, ale jeho náskok na ostatní konkurenty se výrazně ztenčil. Domácí svého protivníka výrazně přestříleli a vzhledem k průběhu mohli zvítězit i mnohem vyšším rozdílem, neboť Twente dohrávalo závěrečnou čtvrthodinu bez vyloučeného Luky Iliče.

Domácí se prezentovali trpělivým výkonem a vedoucí branky se dočkali přesně po odehrané půlhodině. Eran Zahavi předvedl krásný průnik na levé straně a pak nezištně vystřelil k protější tyči. Brankář Drommel sice jeho pokus vyrazil, ovšem jen před sebe k dotírajícímu Donyellu Malenovi, jenž zblízka rozvlnil síť bez jakýchkoli problémů. Neuběhlo ani dalších šest minut a náskok favorita zvýšil právě zkušený třiatřicetiletý izraelský kanonýr.

Dumfries přelstil ofsajdovou past a unikal sám po pravém křídle, vzápětí oslovil právě Zahaviho pěknou nahrávkou a ten geniální šajtlí překonal naprosto bezmocného Dromela. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta hráli ve velké pohodě také ve druhém poločase a v 53. minutě skóroval podruhé v tomto zápase Malen.

Ten vsítil svou jedenáctou ligovou trefu této sezóny díky zpětné přihrávce Ihattarena, následně se skvělým pohybem zbavil bránícího protihráče a nakonec nechytatelně zavěsil do vzdálenější šibenice. O dvaadvacet minut později neudržel nervy na uzdě srbský záložník Ilič, když hodně nevybíravým způsobem atakoval Sangarého a od rozhodčího Muldera po zásluze uviděl přímou červenou kartu, pak se utkání už pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele