základní část, 27. kolo
21.03.2021 12:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Venlo prohrálo na ligové scéně poosmé za sebou a už po tomto kole může zabřednout do sestupového pásma

V souboji dvou trápících se týmů nakonec bylo o něco úspěšnější Zwolle, které po velmi vyrovnaném průběhu přehrálo konkurenční Venlo po výsledku 2:1. Díky tomuto nesmírně cennému tříbodovému zisku se vrátilo na třináctou pozici s devětadvaceti body a udělalo důležitý krok k vytoužené záchraně. Naopak VVV nebodovalo v Eredivisii poosmé v řadě a je stále patnácté s dvaadvaceti body, navíc ho velmi záhy může předskočit konkurenční Willem.

Celek z Tilburgu totiž disponuje utkáním k dobru s Vitesse, a pokud s ním dokáže bodovat, tak se Venlo propadne na šestnáctou barážovou příčku. Tento zápas začal zostra a první větší možnost se urodila již po necelých dvou minutách, kdy Vito van Crooij napřáhl ze střední vzdálenosti a skvělý zákrok musel vytáhnout brankář Mous. PEC se postupem času začalo osmělovat a poprvé zahrozilo v polovině úvodního dějství.

Misidjan si totiž udělal dostatek prostoru ke střele a mířil do pravého spodního růžku, avšak vynikajícím zákrokem se tentokráte blýskl gólman Kirschbaum. Za další dvě minuty byl poprvé vidět suverénně nejlepší střelec nizozemské nejvyšší soutěže Giakoumakis, ale hlavičkový pokus se mu vůbec nepovedl. Necelých deset minut před přestávkou výrazně podržel svůj celek Kirschbaum, jelikož si poradil s nebezpečnou ranou aktivního Misidjana.

Druhý poločas zprvu probíhal spíše v opatrnějším duchu, Zwolle však z ničeho nic udeřilo v 66. minutě. Po parádním centru z pravého křídla hlavičkoval směrem dopředu Thomas Lam a našel nabíhajícího Slobodana Tediće, jenž taktéž hlavou chytře přehodil marně se natahujícího hostujícího strážce. Nicméně VVV na sebe nenechalo čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o tři minuty později srovnalo krok zásluhou Roye Gelmiho.

Šestadvacetiletý švýcarský obránce se po obrovském závaru před brankou protivníka opřel do odraženého balónu a z hranice brankového území ho nechytatelně usměrnil pod břevno. V 75. minutě chtěl domácím vrátit vedení Paal, neboť hlavou orazítkoval levou konstrukci. Rozhodující okamžik tak byl k vidění až za další čtyři minuty. Kum totiž naprosto zbytečně přistrčil ve vlastní šestnáctce Pheraie a rozhodčí Oostrom nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený finský obránce Lam a bez potíží se trefil doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele