základní část, 21. kolo
06.02.2021 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zwolle se s Waalwijkem rozešlo smírně, remízu mu zachránil náhradník Saymak

Zwolle potvrdilo, že aktuálně nedisponuje vůbec špatnou formou, a bodovalo už počtvrté za sebou. Waalwijk pro něj každopádně nepředstavoval vyloženě snadného protivníka, byť proti němu plnilo roli mírného favorita. I když statisticky vykazoval lepší čísla výběr trenéra Johna Stegemana, na úvodní gól Ahmeda Touby stačil zareagovat jen vyrovnáním Mustafa Saymak.

Svěřenci kouče Freda Grima od půlky prosince nevykazovali dobré výsledky, v uplynulých devíti kolech zaznamenali jen tři získané body, přesto před týdnem uhráli velmi cennou remízu na půdě Vitesse, a na tu nyní také navázali. Pořád se však musejí strachovat o ligové přežití, od sestupového pásma, potažmo barážové příčky, nejsou vzdáleni na míle daleko.

RKC vstoupilo do utkání fantasticky a už ve 4. minutě se ujalo průběžného vedení. Touba si ve vápně počínal opravdu na hraně pravidel, odstrčil od míče bránícího Kerstena a z blízkosti pohotově překonal brankáře Mouse. Hosté dokonce mohli ve 43. minutě svůj náskok navýšit, ve slušné příležitosti se objevil van der Venne, Mous ovšem tentokráte situaci úspěšně vyřešil.

Po obrátce se dařilo Waalwijku hlídat nejtěsnější možný odstup od svého soupeře, Zwolle ovšem přece našlo cestu za vstřelenou brankou. V 72. minutě ještě nestačil zacílit z šestnáctky Benson, avšak následně napřáhl střídající Saymak, jenž zamířil za zkoprnělého gólmana Lamproua. Ten se pouze ohlédl za touto dělovkou, která ukázkově zaplula do jeho šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele