základní část, 19. kolo
26.01.2021 18:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Heracles neudrželo ve Zwolle dvoubrankové vedení a nakonec s ním remizovalo

Celek z Almela nenavázal na poslední vítězství s Heerenveenem (1:0) i přesto, že na půdě PEC odcházel do kabin s náskokem dvou branek. Domácí však po změně stran zabrali a vyrovnat dokázali zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou íránského kanonýra Rezy Ghoochannejhada. Zwolle proto zůstává na dvanáctém místě s jednadvaceti body, Heracles má stále na kontě o jeden bod více a poskočilo na desáté místo.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha vstoupili do tohoto střetnutí naprosto skvěle a už po necelé minutě hry šli do vedení. Van der Water obdržel krásnou přihrávku na pravou stranu do volného prostoru a přesně načasovanou přihrávku našel před zcela prázdnou brankou rozběhnutého Lucase Schoofse, jenž zblízka snadno rozvlnil síť. Následně se výrazně přiostřilo, rozhodčí Nagtegaal udělil do 24. minuty hned tři žluté karty.

Domácí mohli z ničeho nic vyrovnat za další tři minuty, kdy z hranice pokutového území napřáhl Reijnders a dobře mířil pod horní tyčku, ovšem brankář Blaswich odvrátil balón vynikajícím způsobem nad horní tyčku. Zhruba pět minut před přestávkou mohl navýšit vedení Heraclesu Delano Burgzorg, jenž ale z dobré pozice mířil hodně daleko od levé tyče. Nicméně jak hosté skvěle vstoupili do první půle, tak stejným způsobem ji také zakončili.

Právě aktivní Burgzorg převzal míč od Schoofse, gólman Zetterer nepochopitelně vyběhl až příliš daleko ze své branky a hostující forvard vzápětí zamířil bez větších potíží do pravého spodního rohu z více jak pětadvaceti metrů. PEC se vrátilo zpět do hry o bodový zisk pět minut po přestávce. Nově příchozí Buitink nádherně uvolnil Virgila Misidjana a ten i v obležení čtyř protihráčů chladnokrevně propálil bezmocného Blaswiche.

Za další tři minuty chtěl hostům vrátit dvougólový náskok Propper, avšak Zetterer tentokráte snadno ukryl balón ve svých rukavicích. O osudu tohoto střetnutí rozhodl v 73. minutě ve skvělé formě hrající Ghoochannejhad, který se naposledy v Tilburgu blýskl hattrickem za pouhých dvanáct minut. Nyní znovu střídal a ani ne po třech minutách strávených na trávníku se ocitl před hranicí brankového území po pasu Pheraie z levého křídla, svou hlavou pak usměrnil míč k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele