základní část, 17. kolo
16.01.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Fortuna zaskočila Zwolle a domů si odváží další tři body za výhru 2:0

Sittard sice naposledy nedokázal vyzrát na rotterdamskou Spartu a podlehl jí nejtěsnějším poměrem 0:1, ovšem nyní se znovu vrátil na vítěznou vlnu a na konto si připsal již svou pátou výhru z posledních sedmi zápasů. Díky tomu se vyhoupl na velmi solidní jedenácté místo s devatenácti body a před šestnáctou barážovou příčkou Den Haag disponuje celkem pohodlným devítibodovým náskokem.

Naopak PEC se tento duel vůbec nepovedl, od poloviny prosince totiž prohrálo pouze jednou a to ještě v nedávném vloženém kole s vysoce favorizovaným rotterdamským Feyenoordem, se kterým držel naději na bodový zisk až do úplného závěru (0:1). Teď ale nebodoval podruhé za sebou a patří mu třináctá příčka se sedmnácti body. Nutno podotknout, že jeho sobotní protivník byl na trávníku o něco lepším týmem.

Celý zápas nepřinesl mnoho vyložených šancí, Fortuna byla o něco aktivnější již v prvním poločase. Zwolle nevyslalo směrem k brankáři van Oschovi jediný střelecký pokus, zatímco právě hosté mířili mezi tři tyče hned čtyřikrát. Svou největší příležitost neproměnili ve 38, minutě, jelikož si Hansson všimnul lehce vyběhnutého gólmana Zetterera a pokusil se ho okamžitě přelobovat, avšak k jeho smůle pouze trefil horní tyčku.

Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho vsítili rozdílovou trefu v 57. minutě. Po rychlém protiútoku předvedl sólo téměř z poloviny hřiště Zian Flemming, před hranicí pokutového území si přehodil míč na svou levačkou a pak ukázkově zakroutil balón do levé šibenice, Zetterer se jen naprázdno proletěl vzduchem. Fortuna v následujícím průběhu zodpovědně bránila a svého soupeře vůbec k ničemu nepouštěla.

O svém úspěchu definitivně rozhodla v předposlední minutě základní hrací doby. Za hustého sněžení odvedl skvělou práci na levém křídle Polter a poté uvolnil střídajícího Matse Seuntjense přesně načasovanou kolmicí. Ten se vzápětí zbavil bránícího protihráče, hezky se protáhl podél brankové čáry a posunul si míč do mnohem výhodnější pozice, ze sedmi metrů nakonec snadno zamířil doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele