základní část, 1. kolo
12.09.2020 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Feyenoord ukázal své kvality a Zwolle zdolal o dvě branky

Rotterdamský Feyenoord vykročil tou správnou nohou do letošní sezóny Eredivisie a po půlroční přestávce slaví první soutěžní výhru, když na půdě houževnatého Zwolle zvítězil po výsledku 2:0. Domácí se však za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, neboť se svým rivalem sehráli po statistické stránce vyrovnaný souboj a o lepší výsledek je připravila jen bídná produktivita. O vítězství hostujícího týmu rozhodl dvěma góly kapitán Steven Berghuis.

Ten dostal svůj výběr do vedení již po necelých pěti odehraných minutách, kdy převzal přihrávku od Diemerse a ve středu hrací plochy měl dostatek prostoru ke střele. Jeho skákavý pokus z pětadvaceti metrů nakonec zapadl k levé konstrukci, gólman Zetterer se po něm natahoval marně. PEC to od tohoto okamžiku v žádném případě nevzdalo a zhruba v polovině úvodního dějství si vypracovalo dvě nadějné příležitosti.

Nejprve se na hranici pokutového území zjevil Van Wermeskerken a levou tyč brankáře Bijlowa vskutku minul jen o několik decimetrů. Ihned na to se dostal k dorážce Lam a před ním zívala poloprázdná domácí branka, ovšem zakončení mu příliš nesedlo a míč letěl o znatelný kus vedle. Dvě minuty před poločasovou přestávkou mohl Feyenoord z ničeho nic navýšit svůj náskok, nicméně ránu Jørgensena z deseti metrů parádně zneškodnil Zetterer.

Na začátku druhé části se přeci jen hrálo opatrněji, hosté stále častěji nacházeli mezírky v defenzívě Zwolle. V 57. minutě se objevil zcela sám v šestnáctce soupeře Bryan Linssen, ale svůj projektil uklidil těsně vedle levé tyčky. Asi klíčový okamžik sobotního střetnutí byl k vidění o dalších deset minut později. Lam totiž stáhl k zemi rozběhnutého Kökçüa a rozhodčí Nijhuis bez otálení ukázal na penaltový puntík.

Míč si vzápětí postavil Berghuis a chytře zamířil po zemi doprostřed branky, Zetterer se předčasně hnul na opačnou stranu. PEC mohlo vykřesat jiskřičku naděje asi deset minut před závěrečným hvizdem, dělovku Drosta z osmnácti metrů však brilantně zlikvidoval pozorný Bijlow. V nastaveném čase se hned dvakrát blýskl jeho protějšek Zetterer, neboť si poradil s přízemní dělovkou Linssena i dorážkou slovenského krajánka Boženíka, a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele