základní část, 9. kolo
21.11.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht opět nevyhrál a v boji o pohárové příčky nadále ztrácí

Utrecht neodčinil dvě jasné porážky těsně před reprezentační pauzou a teď nedokázal na ligové scéně naplno bodovat už potřetí za sebou. Na půdě konkurenčního Zwolle prohrával krátce po odehrané půlhodině, asi čtvrthodinu po přestávce srovnal stav a poté již nepřevrhl misky vah na svou stranu. V tabulce se udržel na deváté pozici, na kontě má deset bodů.

PEC sice nemělo míč tak často ve svém držení jako jeho sobotní soupeř, ovšem na druhou stranu ho výrazně přestřílelo a k vítězství mělo přeci jen o něco blíže. Momentálně mu patří jedenácté místo s osmi body.

Úvodní možnost tohoto střetnutí byla k vidění ve 13. minutě, kdy z obrovské vzdálenosti napřáhl Mustafa Saymak a jeho úchvatná pumelice orazítkovala břevno.

Přesně v polovině úvodního dějství chtěl skórovat hostující Maher, ale jeho slibná šance byla na poslední chvíli zablokována. Pak nebezpečně hlavičkoval Huiberts a jistý zákrok musel předvést brankář Paes, vzápětí se na opačné straně blýskl gólman Zetterer proti jedovaté ráně Kerka.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana z ničeho nic zlomili bezgólový stav ve 32. minutě, kdy z dvaceti metrů napřáhl Saymak a kvůli nešťastné teči Warmerdama doputoval míč do sítě.

Utrecht se dokázal prosadit pět minut před výměnou stran, jenomže rozhodčí Makkelie po konzultaci s VAR branku neuznal kvůli ofsajdu. Zwolle mohlo zvýšit svůj náskok z kraje druhého poločasu, jenže střelu zblízka od Pheraie famózně zneškodnil Paes.

Utrecht se vrátil do hry o vítězství v 59. minutě. Mimoun Mahi převzal úžasnou přihrávkou do volného prostoru od Kerka a z mírného úhlu překonal Zetterera s pomocí vzdálenější tyče.

Domácí si mohli vzít zpět své ztracené vedení o jedenáct minut později a Drost dokonce překonal hostujícího strážce, nicméně jeho branka neplatila vinou předchozího ofsajdu. Následně vystřelil z hranice šestnáctky Reijnders a pravou tyč minul o několik decimetrů. V 82. minutě byl původně vyloučen finský obránce Zwolle Thomas Lam, avšak Makkelie po přezkoumání videozáznamu svůj verdikt změnil a vytáhl jen žlutou kartu. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele