základní část, 13. kolo
18.12.2020 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle se s Emmenem neprosadilo a získává pouze bod

Zwolle nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti poslednímu Emmenu a po nepříliš atraktivním průběhu páteční předehrávky 13. kola se s ním rozešlo smírně v bezbrankovém poměru. PEC celkově nevyhrálo potřetí za sebou a nedávné senzační vypadnutí z národního poháru s druholigovým Excelsiorem (0:2) tak neodčinilo. Hosté stále zůstávají jako jediní ze všech osmnácti účastníků Eredivisie bez výhry.

FC dokázalo bodovat podruhé za sebou, naposledy remizovalo s konkurenčním Den Haagem (1:1). Tento bod má jistě svou váhu, ovšem Emmen je i v tuto chvíli osmnáctý s pouhými pěti body a už má jen jeden pokus, jak do konce roku ukořistit tříbodový zisk. Za sedmnáctým Den Haagem zaostává o body dva, domácí se prozatím vyhoupli na desátou pozici se třinácti body. V tomto střetnutí byli podle předpokladů mírně aktivnějším týmem.

Při držení míče sice výrazně nedominovali, nicméně svého protivníka přestříleli ve vysokém poměru 16:5. Svěřenci trenéra Johna Stegemana si vypracovali první větší příležitosti přesně po deseti odehraných minutách, kdy nebezpečně vypálil Saymak a výborným zákrokem se musel blýsknout brankář Telgenkamp. Hostující strážce znovu skvěle zasahoval ani ne o šedesát sekund později, tentokráte si poradil s projektilem kanonýra van Duinena.

Hostující útočník byl nejaktivnějším mužem na trávníku i v následujícím průběhu a znovu zahrozil po pětadvaceti odehraných minutách, jenomže Telgenkamp byl u své pravé konstrukce včas. Emmen si úvodní větší šanci vypracoval ve 27. minutě, avšak střídající Jansen mířil o kousek vedle levé tyče a vzápětí gólman Zetterer odvrátil bombu Cavlana do bezpečí.

Od tohoto okamžiku hosté ožili a Zetterera ohrozili ještě dvakrát, ale strážce PEC nejprve vytěsnil balón na roh po střele Bija a pak ukryl v náručí pokus Cavlana. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, domácí si ve druhém dějství vytvořili tři solidní šance. Jenomž nejprve van Duinen opět nevyzrál na Telgenkampa, a poté netrefili prostor tří ani Paal se střídajícím íránským forvardem Ghoochannejhadem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele