základní část, 32. kolo
09.05.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Den Haag ve Zwolle uspěl a je stále ve hře o přímou záchranu

S fotbalisty Den Haagu ještě před dvěma týdny vůbec nikdo nepočítal a předpovídalo se jim, že se sestupu do druhé ligy již nevyhnou. Ovšem díky senzační výhře 3:2 nad Feyenoordem nabrali potřebné sebevědomí a nyní si ho přenesli do dalšího klíčového souboje ve Zwolle. Díky těsnému úspěchu v poměru 1:0 oživili svou naději na záchranu, a i když jsou stále poslední, tak na patnáctou příčku Willemu ztrácejí už pouhé tři body.

ADO se v příštím kole utká právě s konkurentem z Tilburgu a bude to pro něj zatím nejdůležitější bitva této sezóny, za sedmnáctým Venlem zaostává o bod a za šestnáctým Emmenem o body dva. PEC v podstatě nemá o co hrát a v tabulce mu patří třináctá pozice s pětatřiceti body. Toto utkání rozhodně nevypustilo, soupeř totiž po většinu zápasu tahal za kratší konec, jenomže svěřenci trenéra Berta Kontermana se gólově neprosadili.

Hosté hráli po celých devadesát minut chytře a čekali na svou možnost, k tomu hned první větší šanci z 12. minuty přetavili v rozhodující trefu. Po vyhraném hlavičkovém souboji Arweilera v blízkosti středového kruhu převzal balón Bobby Adekanye, navedl si ho před hranici pokutového území do výhodnější střelecké pozice a z deseti metrů se náramně trefil do vzdálenějšího spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího gólmana Mouse.

Domácí se poté snažili hrozit hlavně ze střední distance, jelikož nenacházeli účinný recept na dobře organizovaný obranný blok houževnatého rivala, nicméně brankář Fraisl příliš práce neměl. Obrázek hry se v podstatě neměnil po celých devadesát minut, Zwolle si i přes výraznou převahu držení míče žádnou vyloženou příležitost nevypracovalo. V příštím kole bude chtít v Eindhovenu zaskočit vysoce favorizované PSV.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele