základní část, 31. kolo
01.05.2021 16:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Venlo znovu nemělo šanci a po dvanácté porážce za sebou se přibližuje k sestupu

Heracles potvrdil úlohu velkého favorita proti trápícímu se Venlu a na ligové scéně mu uštědřil již dvanáctou porážku v řadě, když zvítězil hladce po výsledku 4:0. Hattrickem se blýskl sedmadvacetiletý útočník Sinan Bakiş, který ho stihl nasázet za pouhých osmačtyřicet minut. Domácí si tak upevnili osmou pozici s dvaačtyřiceti body a před devátou Fortunou mají stále náskok dvou bodů, naopak VVV se opět přiblížilo k sestupu do druhé ligy.

Hosté prožívají krizi trvající téměř čtyři měsíce a udržení prvoligové licence pro ně bude velký oříšek. V Eredivisii jsou sedmnáctí s dvaadvaceti body, a pokud v neděli uspějí jejich rivalové z Emmenu i Willemu, tak se naděje na záchranu výrazně sníží. Přitom tento sobotní duel začal opatrněji a úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, pak se po rohovém kopu probojoval k hlavičce Pröpper a poslal míč o kousek nad horní tyčku.

Celek z Almela se dostal do vedení deset minut před poločasovou přestávkou. Pröpper svou přihrávkou téměř od půlící čáry uvolnil na levém křídle Bakişe, jenž se kličkou zbavil bránícího protihráče a pak ukázkově zamířil do vzdálenějšího spodního rohu. Stejný hráč mohl znovu skórovat ve 39. minutě, ale tentokráte ho vychytal brankář Kirschbaum. Vzápětí selhal na opačné straně Roemer a z deseti metů nepřekonal gólmana Blaswiche.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha pojistili svůj náskok minutu před koncem úvodního dějství. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Rai Vloet a naprosto neskutečnou ranou zavěsil do bližší šibenice, Kirschbaum se stačil pouze ohlédnout. Hosté se po změně stra snažili přidat a málem i snížili, jenomže projektil Pachonika ze střední distance prosvištěl o centimetry vedle pravé konstrukce.

Heracles se definitivně uklidnilo v 55. minutě. Svou druhou trefu přidal aktivní Bakiş, když využil perfektní práce Fadigy u koncové čáry a po zpětné přihrávce snadno rozvlnil síť ze šesti metrů - 3:0. Bakiş zkompletoval hattrick zhruba deset minut před závěrečným hvizdem z penalty, neboť po bombě z dvanácti metrů zahrál Swinkels rukou ve vlastní šestnáctce a turecký mládežnický reprezentant bez potíží poslal Kirschbauma na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele