základní část, 25. kolo
07.03.2021 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Derby patřilo Heraclesu, Zwolle přetlačilo díky pozdní brance de la Torreho

Premiéra novému hostujícímu stratégovi Bertovi Kontermanovi, který na lavičce nahradil nedávno odvolaného Johna Stegemana minimálně do konce této sezóny, se nevyvedla dle představ. Zwolle pod ním ztratilo na půdě Heraclesu v derby o Overijssel alespoň remízu, jelikož mu domácí zasadili úder v poslední možné okamžiky zásluhou Lucy de la Torreho.

PEC si aktuálně neprožívá úplně jednoduchým obdobím, byť před týdnem pod dočasným velením asistenta trenéra Lee-Roye Echtelda skolilo poměrně snadno Heerenveen. Výsledky týmu Blauwvingers zkrátka nejsou na požadované úrovni, tahle porážka znamenala již jeho třetí v uplynulých čtyřech kolech. Nutno ale říci, že nyní od úspěchu nebyl vyloženě daleko.

Klub z Almela naopak přerušil svou sérii tří zápasů bez vítězství, posílil své postavení ve středu průběžného pořadí, ze kterého má určitě dostatečný náskok na sestupové pásmo, a zároveň se může pokusit zaútočit na příčky zajišťující evropské poháry. O všem podstatném se v tomto měření sil rozhodlo až v jeho poslední třetině, do té doby žádný gól nenabídlo.

V prvním dějství působili přece jenom o něco nebezpečnějším dojmem svěřenci kouče Franka Wormutha, avšak Bakise v 19. minutě vychytal gólman Mous a ve 26. minutě dopadl souboj těchto dvou soků úplně stejně, tedy se zdárným koncem pro hostujícího muže v rukavicích. Až v 61. minutě se poprvé třepotala síť, o tento počin se asi zaslouženě postarali domácí.

Vloet poslal míč doleva na Quagliatu, ten okamžitě směřoval centr na svého spoluhráče, který z vyložené pozice v koncovce nezaváhal. Zwolle se každopádně podařilo srovnat velmi záhy, v 63. minutě Saymak osamocený balón poslal z voleje za záda brankáře Blaswiche. Nicméně poslední slovo si vzalo Heracles, po pasu Jakobsena skóroval hlavou na bližší tyč de la Torre.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele