základní část, 12. kolo
11.12.2020 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles znovu selhalo, tentokráte nestačilo na Fortunu

Sittard se ještě před dvěma týdny nacházel na posledním místě a neměl na kontě jedinou výhru, ovšem po minulém úspěchu s Willemem (3:2) si nyní vyšlápl na Heracles a díky úžasné produktivitě ho porazil poměrem 2:1. Přesně po odehrané hodině vedl o dvě trefy, ale i tak mohl v samém závěru o náskok přijít. Fortuna se posunula na čtrnácté místo s devíti body, celek z Almela je se shodným počtem bodů třináctý díky lepšímu skóre.

Mírný favorit měl balón v držení téměř ze sedmdesáti procent a svého pátečního soupeře vysoko přestřílel, jenže v koncovce se jednoduše trápil. Hosté za celý zápas vystřelili mezi tři tyče jen jednou, avšak i přesto zaznamenali hned dva góly. Úvodní větší možnost byla k vidění po devíti odehraných minutách, kdy z hranice pokutového území napřáhl Breukers a proti tvrdé ráně se bravurně vytáhl pozorný gólman Van Osch.

Hosté dopravili míč do sítě přesně v polovině úvodního dějství, ale trefa Seuntjense naplatila kvůli ofsajdu. Ze stejného důvodu rozhodčí Blank neuznal branku ani na opačné straně, v tuto chvíli musel zasáhnout až VAR. Svěřenci kouče Sjorse Ulteeho z ničeho nic otevřeli gólový účet krátce po odehrané půlhodině, kdy Marco Rente po přihrávce z pravé strany chtěl odkopnout míč do bezpečí a hodně nešťastně ho usměrnil do levého spodního růžku.

Ve zbývajícím průběhu první půle k ničemu zajímavému nedošlo a obrázek hry se neměnil ani po změně stran. Hosté se ještě více uklidnili v 60. minutě, to se totiž dostali do rychlého brejku. Švéd Hansson poté nádherně uvolnil rozběhnutého Sebastiana Poltera, který chytrým obloučkem překonal bezmocného brankáře Blaswicha. O deset minut později chtěl snížit střídající Van der Water, nicméně jeho dělovku směřující pod břevno dobře odvrátil Van Osch.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl vykřesat naději na bodový zisk Delano Burgzorg, neboť jeho kroucený projektil orazítkoval břevno. Stejný hráč se přeci jen prosadil ve třetí minutě nastavení, po vynikajícím pasu Vloeta hlavičkoval do horní tyčky a balón o kousek překročil brankovou čáru. Vzápětí byl dokonce blízko k vyrovnání Van der Water, jeho rána z první však minula levou konstrukci o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele