základní část, 7. kolo
01.11.2020 12:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Heracles konečně zabralo, favorizovaný Utrecht porazilo o tři góly

Heracles po delší době předvedlo famózní výkon a v domácím prostředí nedalo vůbec žádnou šanci na úspěch silnému Utrechtu, který až do tohoto nedělního střetnutí ani jednou neprohrál. Almelo odcházelo do kabin s dvoubrankovým náskokem, a i když FC krátce po hodině hry snížilo, tak samo dvěma okamžitými zásahy definitivně rozhodlo o své výhře. Hrdinou domácího celku se stal Rai Vloet, jenž zaznamenal hattrick.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha tak navázali na nedávný pohárový úspěch a na ligové scéně přerušili svou šňůru pěti střetnutí bez vítězství, díky tomu se v tabulce posunuli na devátou pozici s osmi body. Naopak hosté po premiérové porážce zůstávají na osmém místě s devíti body a za vedoucím Ajaxem už zaostávají o propastných devět bodů. Domácí měli naprosto úchvatný vstup do zápasu a již po necelých dvou minutách vedli.

Po rohovém kopu z levé strany vyrobil obrovskou hrubku brankář Nijhuis, který balón vůbec netrefil a zcela osamocený Volet nemohl před zcela prázdnou branku minout. Krátce po deseti odehraných minutách zahrozil mírný outsider podruhé, tentokráte tvrdě vypálil de la Torre a mířil k levé konstrukci, ovšem Nijhuis alespoň částečně napravil svou nedávnou minelu a předvedl famózní zákrok.

Zhruba deset minut před přestávkou se de la Torre zjevil v další nadějné pozici, ale svou prudkou hlavičkou opět nevyzrál na výtečného hostujícího strážce. Heracles se přeci jen podruhé prosadilo ještě do přestávky, ve 45. minutě se po úžasném pasu Voleta z levého křídla zjevil u zadní tyče zcela zapomenutý Silvester van der Water a svou hlavou usměrnil míč do levé šibenice. Utrecht vykřesal naději na bodový zisk v 62. minutě.

Rente totiž ve vlastní šestnácte hodně nešetrným způsobem poslal k zemi Ramselaara a rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Švéd Simon Gustafson a po zemi zkušeně zamířil do pravého spodního růžku. Jenže neuběhlo ani šedesát sekund a domácí si dvoubrankové vedení vzali zpět, když Vloet všem uprchl po pravé straně a jeho tečovaný pokus zaplachtil nad bezmocného Nijhuise, ten na změnu směru nestačil reagovat.

Pětadvacetiletý záložník dovršil hattrick asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť dělovku Szőkeho z mírného úhlu vyrazil Nijhuis před sebe a poté právě Vloet chladnokrevně skóroval z dorážky. Heracles se příště pokusí zopakovat tento úspěch ve Venlu, Utrecht bude mít co napravovat s mistrovským Ajaxem.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele